Column – Esther Meijer “Hoe maak je van je hobby je beroep?”

Esther MeijerIn 2003 volgde ik een Wijncursus op Swen 2-niveau en behaalde aansluitend mijn Wijncertificaat. Het liefst was ik direct doorgestoomd naar de vinologenopleiding, maar een klein stemmetje zei: misschien moet je eerst wat centjes verdienen in de wijn, voordat je ze uitgeeft!

Zo ben ik in 2004 gestart met AnyWine en heb in sneltreinvaart Wijnproefkunde bij Oinos, Wijn & Spijs bij Peter Klosse en mijn Advanced Certificate WSET behaald. De Wijnacademie volgde later pas!

Inmiddels biedt AnyWine een gevarieerd aanbod aan wijncursussen. In 2008 werd ik, na een zeer spannende proefles in de Librije, betrokken bij de opzet van de wijn & spijs lessen in Librijes Atelier en na de opening van de Wijnschool als freelance docent.

LibrijeWijn is leuk. Wijn in combinatie met het juiste gerecht is….leuker. De AnyWine Wijn & Spijscursus is inmiddels mijn paradepaardje! De cursus bestaat uit 10 verschillende lessen waarbij het combineren van wijn en spijs aan de hand van thema’s aan bod komt. Elk jaar 10 andere lessen! Daar leer je van als docent en het zorgt ervoor dat sommige cursisten de cursus meerdere keren volgen!

De wereld van de smaak verandert! Trends en ontwikkelingen zijn van invloed op de wereld van wijn en smaak. Mijn passie voor wijn groeide uit tot een passie voor smaak. Tijdens mijn opleiding tot Theesommelier ontdekte ik de vele overeenkomsten tussen thee en wijn, alsmede de gastronomische inzetbaarheid van beide dranken. Met als resultaat een verbreding van het aanbod; onder de naam AnyTea bied ik theecursussen en – workshops aan. De combinatie van plezierige kennisoverdracht en het creëren van een prettige informele sfeer, maakt van dit werk een feestje.

Ook schrijven is iets dat ik altijd leuk gevonden heb. Ik heb teksten geschreven voor het boekje `Vrouwen gek op wijn’, van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Ook beleef ik veel plezier aan het wijn-schrijven voor websites van opdrachtgevers en heb ik vorig jaar honderden wijnvragen geschreven voor het Wijnspel.

Met plezier zal ik nu en dan een van mijn wijnbelevenissen plaatsen op Wijngekken.nl, waarvan ik hoop dat jullie ze met plezier zullen lezen.

Esther Meijer
www.anywine.nl

Wie is Esther Meijer?

Esther Meijer is RegisterVinoloog van De Wijnacademie® en is aangesloten bij de Associatie van Wijndocenten. Ze is sinds 2004 oprichter van AnyWine en is sinds 2008 als freelance docent werkzaam bij de kook- en wijnschool van de Librije: Librijes Atelier. Sinds januari 2013 is Esther Theesommelier, na succesvol afronden van de eenjarige opleiding bij de International Thee& Coffee Academy.