Christie’s gaat monumentale Champagne veilen

Moet et Chandon

Champagne is zeldzaam op een veiling. Zelden zie je deze fantastische mousserende geneugten voorbij komen bij een veilinghuis, maar nu gaat het wel gebeuren.

Het veilinghuis Christie’s gaat in Londen op 21 februari zes flessen Moët et Chandon champagne veilen. Deze zes flessen van Moët et Chandon komen uit het miraculeuze jaar 1911. Dit was het beste jaar tussen 1874 en 1921 en dit is volgens de Champagne-kenner bij uitstek, Michael Broadbent. Een fantastisch milésime gaat dan onder de hamer bij het wereldwijde populaire veilinghuis, de verwachting is dat deze flessen een heel hoog bedrag gaan opbrengen.

Het gaat goed met de Europese tak van het veilinghuis Christie’s. Er was een 3,5% stijging in januari. Weliswaar is het een stijging die afgelopen jaar nog niet voorkwam, maar je ziet toch duidelijk signalen van een overeind kruipende economie hier in Europa. In Azië gaat het al een tijdje heel goed met Christie’s. De Chinezen lijken niet genoeg te krijgen van al die mooie wijnen uit de Bourgogne en Bordeaux.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin