Chileense wijnhuis Errazuriz nu bij Gall & Gall

Het Chileense wijnhuis Errazuriz heeft een nieuw verkoopkanaal. De wijnen van Errazuriz zijn nu te koop bij Gall & Gall

Het Chileense wijnhuis Errazuriz heeft een nieuw verkoopkanaal. De wijnen van Errazuriz zijn nu te koop bij Gall & Gall. Gaat dit zorgen voor nog meer omzet van dit mooie wijnhuis?


Lees verder na de advertentie exaro

Het Chileense wijnhuis Errazuriz was jarenlang verbonden aan Verbunt en daarmee ook gelijk aan de Wijnkring. Onlangs is deze samenwerking opgezegd en is Errazuriz overgestapt naar Gall & Gall.

Afgelopen week lanceerde wijnmaker Tomas Muñoz van Viña Errazuriz in Hotel de L’Europe in Amsterdam persoonlijk de nieuwe samenwerking met Gall & Gall. Onder leiding van Eduardo Chadwick, de vijfde generatie Chadwick Errazuriz, werd deze producent hét boegbeeld van de Chileense wijnindustrie. Met de onvergetelijke “Berlin Tasting” bewees Eduardo Chadwick dat de topwijnen van Chili niet onderdoen voor de iconen uit de rest van de wereld. En vanaf nu zijn deze wijnen verkrijgbaar bij Gall & Gall. 

“Wij willen op alle kwaliteitsniveaus de nummer één Chileense wijn zijn, en de unieke Aconcagua-vallei geeft ons alle gelegenheid om dat te demonstreren. Wij voelen ons helemaal thuis bij Gall & Gall die op zijn beurt ook een leiderspositie heeft in de Nederlandse markt.”

Tomás Muñoz

Wat moet je weten over het Chileense wijnhuis Errazuriz

Viña Errazuriz is de meest onderscheiden wijnproducent in Chili. Opgericht in 1870 door pionier, ondernemer en politicus Don Maximiano Errázuriz. Don Maximiano durfde aan wat anderen niet durfden en zag de potentie in de ruige Aconcagua vallei, honderd kilometer ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. Deze onherbergzame vallei vormt vandaag de dag nog steeds het perfecte decor voor de wijngaarden van Errazuriz met zijn koele winters en warme en droge zomers.


The Berlin Tasting

Begin van deze eeuw concludeerde Eduardo Chadwick echter dat zijn topwijnen nog niet de erkenning hadden die ze verdienden. Hij zocht een manier om dit recht te zetten. Geïnspireerd door ‘Het Oordeel van Parijs’, een blindproeverij in 1976 tussen de beste wijnen van Frankrijk en Californië, zette hij in 2004 zijn wijnen blind tussen de internationale top (waaronder Lafite en Latour, maar ook Sassicaia en Solaia). De proeverijen stonden onder leiding van niemand minder dan Steven Spurrier die in 1976 zelf de proeverij in Parijs had georganiseerd. Zonder de hulp van het etiket bleek ook in Berlijn en opeenvolgende proeverijen dat de topwijnen van Errazuriz niet onderdoen voor de beste wijnen uit de Europese wijnwereld. Sterker nog, in de meeste gevallen kwamen de wijnen van Errazuriz als winnaar uit de bus. Na die eerste Berlin Tasting zou de wereld op een heel andere manier over Chileense topwijnen gaan denken dan daarvoor.

Alle wijnen van Errazuriz, inclusief de iconen Don Maximiano, KAI en La Cumbre, zijn inmiddels via Gall & Gall verkrijgbaar. Met zijn ijzersterke positie in de Nederlandse markt is Gall & Gall voor Errazuriz een logische keuze terwijl voor Gall & Gall de reputatie en kwaliteit van Errazuriz juist heel aantrekkelijk zijn. Een win-win derhalve!

Chief Winemaker van Errazuriz, Tomás Muñoz

Tomás studeerde Landbouwtechniek aan de Universidad Católica de Chile, waar hij zich specialiseerde in Oenologie. In 2015 oogstte hij voor het eerst voor de grote producent Viña Concha y Toro; daarna reisde hij naar Californië, naar Mendocino County, om voor Fetzer Vineyards te werken. Begin 2016 besloot hij naar Nieuw-Zeeland te gaan om te werken bij Kim Crawford van Constellation Brands. Voor de tweede helft van 2016 keerde hij terug naar Californië, dit keer naar het Monterey-gebied, uitgaande van de high-end wijnen bij Delicato Family Vineyards. Na zijn oogsten in het buitenland keerde hij in 2017 terug naar Chili als Assistant Winemaker bij Viña Santa Rita. Later in 2018 nam Tomás de rol op zich voor Gran Reserva en Icon-wijnen van Viña Carmen, die tot dezelfde wijngroep behoren.

Tomás kwam dit jaar bij het team als Chief Winemaker van Viña Errazuriz, en werkt rechtstreeks samen met Francisco Baettig om de “knowhow” van de wijnmakerij verder aan te scherpen.

Onlangs, op 8 oktober, wees Patricio Tapia, een prestigieuze wijncriticus, hem aan als een van de “veelbelovende wijnmakers onder de 35”, als speler in de toekomst van Chileense wijn.

Wil je meer weten over dit wijnhuis? Kijk dan op https://errazuriz.com/en/

Reageren?
Wat vind jij van de Errazuriz wijnen? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *