Chileens wijnhuis Cono Sur trapt af in de Tour

cono sur 1Het Chileense Cono Sur is de komende 3 jaar de officiële wijnpartner van het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld: Le Tour de France!

De Grand Départ is de feestelijke aftrap van deze Franse wiellerronde, die dit jaar in Utrecht plaatsvindt. De Grand Départ is de eerste race in de Tour de France.

“Met de start van de Tour de France dit jaar in Utrecht zal het tourvirus het Nederlandse publiek meer dan andere jaren in de greep houden”, zegt Marcel Kerkmeester, Algemeen Directeur van Groupe LFE.”Deze Grand Départ biedt ons, als importeur van Cono Sur, dan ook een unieke kans om de Nederlandse consument verder kennis te laten maken met deze heerlijke en toegankelijke Chileense wijnen”.

cono sur 2

Cono Sur staat aan de start van twee prachtige Tourdagen, beginnend op zaterdag 4 juli in Utrecht en de finish op zondag 5 juli op het kunstmatige eiland Neeltje Jans, tussen Schouwen en Noord-Beverland. Op 4 juli wordt een Cono Sur hospitality gedeelte ingericht om belangrijke relaties en pers te ontvangen. Daarbuiten kan iedereen genieten van een heerlijk glas Cono Sur, deze wordt bij diverse horecagelegenheden in en rondom Utrecht aangeboden. Op 5 juli strijkt Cono Sur neer op Neeltje Jans, waarbij de nadruk ligt op de toeschouwers. Die maken in de animatiezone van het tourdorp kans op leuke Cono Sur prijzen of genieten van heerlijke Chileense hapjes die vanuit de Cono Sur Foodtruck worden geserveerd.

De focus ligt op de wijnen van de Cono Sur Bicicleta (fiets) serie. De link naar het wielrennen is dus snel gemaakt! Bovendien is fietsen Cono Sur helemaal niet vreemd, hun Bicicleta serie heeft namelijk de fiets als symbool. Het vertegenwoordigt Cono Sur’s mentaliteit van innovatie, passie, toewijding en respect voor het milieu. Bovendien verplaatst het oogstteam zich in de wijngaarden per fiets, wel zo fijn voor de wijnstokken!

De Cono Sur wijnen hebben wij uiteraard geproefd: een lijst van geproefde wijnen vind u HIER en zijn verkrijgbaar bij de MitraSlijter

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebooktwitter of google+!