Chateau voor Buren: hét zomerse wijnfestival van de Betuwe

Chateau voor Buren
Hét zomerse wijnfestival van de Betuwe staat weer voor de deur!

Op zondag 28 augustus a.s. vindt in de binnenstad van Buren alweer de 4de editie plaats van Chateau voor Buren, het wijnfestival van de Betuwe met een landelijke allure!

Chateau voor Buren is op de eerste plaats een wijnproeverij en daarnaast vooral erg gezellig.

Chateau voor BurenEen groot aantal aanbieders biedt een scala van honderden wijnen afkomstig uit oude en nieuwe wijngebieden van de gehele wereld. Deze wijnen kunnen ook gekocht worden voor thuis. Naast het bekende wijnglas krijgen de bezoekers dit jaar hiervoor een handige draagtas.

Het wijnproeven kan worden afgewisseld met heerlijke culinaire lekkernijen van verschillende aanbieders. Nieuw is dit jaar het Culinairplein waar de koks van De Prins (Buren), De Zoelense Brug (Zoelen) en Het Heerenlogement (Beusichem) samen een speciaal Chateau voor Buren menukaart presenteren onder het motto “Puur van het Vuur”. De verschillende gerechten worden natuurlijk vergezeld door bijpassende wijnen.

Chateau voor BurenOnze vinologen van de VINOdesk maken de bezoekers wegwijs in het grote aanbod van wijnen aan de hand van je persoonlijke smaak en op de fluisterboten op de Korne kan wijn geproefd worden in een bijzondere ambiance met toelichting van deskundige vinologen. Voor deze proeverijen kan men zich tijdens Chateau voor Buren zonder verdere kosten inschrijven bij de VINOdesk.

Chateau voor Buren start dit jaar wederom met de jaarlijkse prijsuitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen. Het officiële gedeelte begint om 13:00 uur in de eeuwenoude St. Lambertus Kerk alwaar Willem van Oranje in 1551 trouwde met zijn geliefde Anna van Egmond-Buren.

Na de prijsuitreiking kunnen de bekroonde wijnen worden geproefd.

9603002588_1daaac8a25_oDe wijnkeuring, waar ook Belgische wijnen aan mee doen, wordt jaarlijks georganiseerd door het Wijninstituut Nederland (WIN) in samenwerking met het Wijngaardeniersgilde Nederland, ondersteund door de Stichting Wijnonderwijs.

Wel eens je eigen fles bubbels willen sabreren? Ook dat kan tijdens Chateau voor Buren. Schrijf je in voor een workshop tegen een speciale Chateau voor Buren prijs, eventueel als groep, beleef de sensatie en geniet naderhand van je eigen fles. Inschrijven kan al op voorhand via de website www.chateauvoorburen.nl.

14939462577_be75fe5604_oWil je op een relaxte wijze verder genieten van wijnen, afgewisseld met culinaire lekkernijen? Bezoek dan ons ‘Wijnplein’ in het centrum achter de Lambertuskerk. In Franse stijl, luisterend naar live muziek, kun je eigen wijn-ervaringen met vrienden delen en vooral genieten!

De horeca- en winkelgelegenheden in Buren zijn open tijdens deze gezellige middag. Een mooi bedrukt proefglas, ook dit jaar in een limited Edition, kost inclusief het programmaboekje en de draagtas € 10,– en geeft recht op het proeven van de wijnen bij de stands. Entree is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.chateauvoorburen.nl.

Chateau voor Buren op 28 augustus van 13.00-18.00 uur.