Chateau Mouton Rothschild 2014, de etiketten

Chateau Mouton Rothschild 2014 de etiketten

Chateau Mouton Rothschild is de TOP Grand Cru uit de Medoc van de Engelse tak van de roemruchte Rothschildfamilie.

2014 is een beladen jaar voor Chateau Mouton Rothschild, want in dat jaar is haar Barones komen te overlijden. Op 23 augustus 2014 om precies te zijn (lees HIER het hele verhaal). Een droeve geschiedenis, maar, zoals altijd in dit soort (stinkend rijke) families, gaat het leven gewoon door en zal de volgende Baron opstaan. Eén van haar zoons (Camille Sereys de Rothschild) heeft intussen het stokje overgenomen en zal zijn handtekening plaatsen op het etiketten die zullen volgen.

Het etiket van Chateau Mouton Rothschild 2014 is nog door haarzelf ondertekend en het etiket is een ode aan de Barones Philippine de Rothschild.

David Hockney is de ontwerper van het etiket van Chateau Mouton Rothschild 2014. Hij is een Engelse kunstenaar die geboren is op 9 juli 1937 in het Engelse plaatsje Bradford en hij is tevens één van de beroemdste vertegenwoordigers van de zeer populaire popart.

Zijn inspiratie voor zijn schilderijen haalt hij consequent uit zijn directe omgeving, in landschappen, stillevens en portretten van vrienden en heeft een breed scala aan technieken die hij door de jaren heen heeft omarmd. Van acryl en Polaroid foto’s tot aan de iPad, hij draait zijn hand er niet voor om.

Hij werd beroemd om zijn schilderijen van Californische zwembaden waarin de menselijke aanwezigheid, expliciet of gesuggereerd, riekt met een sfeer van dubbelzinnige sensualiteit.

Ook was David Hockney een persoonlijke vriend van de Barones en in die hoedanigheid is hij onder andere gevraagd door de Barones om het etiket van de Chateau Mouton Rothschild 2014 te sieren.

Etiket

Het etiket toont levendige lijnen van kracht in de betekenis van zowel emotie en verwondering, twee glazen, een leeg, de andere vol. Zij vertellen het verhaal van koortsachtige verwachting en het voortdurend vernieuwd wonder van de geboorte van een grote wijn: Chateau Mouton Rothschild….

De wijn

2014 is een wijnjaar van contrasten, maar kan gekwalificeerd worden als goed tot een zeer goed wijnjaar.

Chateau Mouton Rothschild 2014 recensie

De kleur is een diep rood met een paarsachtige tint.
Het verfijnde en voorname neus onthult zeer rijpe fruit aroma’s, aangenaam vermengd met subtiele kruiden en vanille tonen. Op de tong fluweelzacht en mondvullend; zijdeachtig, stevige tannines die een satijnen textuur met een hint van mineraliteit omarmen. De lange afdronk toont een harmonieuze combinatie van complexiteit, rijkdom en frisheid. 95+ PP

Hier een video van de presentatie van het kunstwerk bij Chateau Mouton Rothschild