Chateau Fatale…., van wie anders dan Ilja Gort

Chateau Fatale…., van wie anders dan Ilja Gort

Dat was toch een partij gezelligheid bij de presentatie van Ilja Gort’s nieuwste boek “ Chateau Fatale”.

Op 24 april 2015 waren de WijnGekken uitgenodigd om bij de boekpresentatie aanwezig te zijn. Deze presentatie vond plaats bij uitgeverij Lebowski te Amsterdam. De presentatie begon om 17.00 uur stipt.

IMG_0605-2

Martin Kuhlman en Chris Kuhlman waren namens WijnGekken.nl op tijd aanwezig en lieten zich natuurlijk wat inschenken. Een La Tulipe wijn… Ja, had je wat anders verwacht?

IMG_0618Na wat hier en daar gepraat te hebben, liepen we de “wijnboerminnares” Caroline d’Hollosy tegen het lijf. Wat hebben we gezellig over wijn en andere dingen gepraat met haar. Wat een leuk mens is dat! Ik hoop dat zij mijn vriendje wil worden op Facebook…

Maar weer even terug naar het boek. Chateau Fatale is een thriller dat gaat over wijnfraude wist Ilja ons te vertellen. Een echt mannenboek!

Om het belang van de wijnfraude nog eens te benadrukken: Ilja had twee onherkenbare Bordeauxflessen (ja, als wijnkenner dacht ik de Chateau la Tulipe de La garde 2009 te ontwaren, maar ik kan het ook fout hebben) en een wijnkenner die moest gaan raden welke van de twee wijnen de “goede originele” wijn was.

IMG_0655In de andere fles zou namelijk iets anders (natuurlijk ook wijn, maar dan van de goedkopere soort) zitten. De wijnkenner ,van naar ik meen HP de Tijd, wist het feilloos aan te wijzen.

Dat was makkelijk, maar nu kwam het échte werk!

Ilja was die avond tevoren op televisie geweest bij Jeroen Pauw en aldaar had hij ook dit ‘spelletje’ gespeeld, maar dan met een ietwat duurdere wijn: Grands Échézeaux 2010 van Domaine de la Romanée Conti; een wijn van wel EUR 1.000!!!

IMG_0624-2Van deze wijn had hij nog een bodempje over en ook dit ging de wijnkenner proeven…. Doodse stilte…en toen kwam het verlossende woord van Ilja himself: Ja, ook deze topwijn wist de wijnkenner er feilloos uit te halen! Chapau!

Er was zelfs nog wat van deze 1.000 euro wijn over en ook de beide Wijngekken mochten dit edele vocht tot hen nemen. Ik moet zeggen…een mooie wijn, maar 1000 euro is toch wel een HELEBOEL geld!

Daarna werd Ilja nog een interviewtje afgenomen en toen was de presentatie klaar, maar het feestje nog niet!

ilja 1Met een kaasje en een glas wijn in de hand maakten we nog kennis met andere gasten en toen moest ik er toch aan geloven…ik ging een exemplaar van het boek (ja, daar ging het natuurlijk om) kopen.

Ilja draaide zijn hand er niet voor om, om wat fijne en lieve woorden in een persoonlijke noot in het boek te schrijven. Dank hiervoor, Ilja!

Maar dat was nog niet genoeg voor deze WijnGek! Op naar de “wijnboerminnares” Caroline. Alleraardigst wist zij ook wat persoonlijke woorden aan het papier toe te vertrouwen voor deze WijnGek. Mijn hartelijke dank nog daarvoor Caroline!

Zo, dat was me weer een middagje… Ja, die WijnGekken hebben het maar zwaar… ☺

Hier nog een korte foto-impressie van de boekpresentatie…

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of google+!