Champagnehuis Charles Heidsieck heeft een nieuwe importeur

Champagnehuis Charles Heidsieck heeft een nieuwe importeur

Champagnehuis Charles Heidsieck , het prestigieuze champagnelabel is de nieuwe parel in het assortiment van Les Généreux.

Les Généreux mag zich op de borst slaan. Deze wijnimporteur is sinds kort de importeur van het prestigieuze Champagnehuis Charles Heidsieck.
Om dit te vieren organiseerde de wijnimporteur onlangs een exclusieve proeverij met exportmanager Maxime Watelet en Nederlands Champagne-expert Gert Crum. Onder meer de onlangs uitgebrachte Blanc des Millénaires 2006 en Brut Millésimé 2012 passeerden de revue. Een waardige bezegeling van de samenwerking.

Dat beide partijen in feeststemming zijn, behoeft weinig toelichting. “We are thrilled to start working exclusively with Les Généreux in The Netherlands”, aldus Stephen Leroux, CEO van Charles Heidsieck. Ook Les Généreux is zeer verheugd over de nieuwe aanwinst in het assortiment. De inkooporganisatie zal Charles Heidsieck gaan vertegenwoordigen op de Nederlandse markt via de partner wijnwinkels, die verkopen aan horeca en consumenten.

Champagnehuis Charles Heidsieck maakt mooie champagnes in een gastronomisch stijl

Charles Heidsieck behoort tot de grandes marques (de meest prestigieuze huizen) van de Champagne en is de lieveling van vele wijnexperts. Expert Tom Stevenson waardeert Charles Heidsieck in zijn Champagne-bijbel met een score van maar liefst 97 punten, waarmee het alleen Krug boven zich heeft. Kortom, trouvailles bestaan nog, zélfs in de Champagne.
Onderscheidend voor de stijl van Charles Heidsieck is het gebruik van een groot aandeel reservewijnen (wijnen uit eerdere oogstjaren) tot wel vijftien jaar oud, in combinatie met een lange rijping in de schitterende, twee millennia oude, in kalk uitgegraven kelders in Reims. De Charles-Champagnes zijn dan ook complex, genereus en gastronomisch in stijl. Het visitekaartje van het huis is de Brut Réserve. Deze blend van jaargangen bestaat uit maar liefst 40% reservewijnen en wordt door Tom Stevenson omschreven als ‘serious competition’ voor Krugs Grande Cuvée. Ook de overige Charles-Champagnes krijgen al jarenlang topscores bij autoriteiten als Jancis Robinson, Decanter en The Wine Advocate.

Champagnehuis Charles Heidsieck , uitzicht over de wijngaarden in de champagne

Champagnehuis Charles Heidsieck heeft een primeur in Nederland: Blanc des Millénaires 2006 en Brut Millésimé 2012

Wat de proeverij extra bijzonder maakte, is de release van maar liefst twee nieuwe millésimés: Champagnes uit één oogstjaar. De zeer exclusieve en iconische Blanc des Millénaires 2006 en de Brut Millésimé 2012 zijn onlangs voor het eerst op de internationale markt gepresenteerd en beleefden gisteren officieel hun primeur in Nederland.

De Blanc des Millénaires is een van de beste blanc de blancs (Champagne gemaakt van 100% chardonnay). Hij wordt alleen in absolute topjaren gemaakt; de 2006 is nog maar de zesde editie, na 1983, 1985, 1990, 1995 en 2004. “Een Montrachet met mousse”, zo oordeelde Gert Crum. Bijzonder aan de nieuwe Brut Millésimé is dat deze gemaakt is in het aanvankelijk onmogelijke oogstjaar 2012, dat uiteindelijk toch nog weersomstandigheden gaf voor druiven van vintage-waardige kwaliteit. Chef de cave Cyril Brun is zeer tevreden over het eindresultaat en typeert zijn 2012 als ‘dangerously drinkable’. Beide Champagnes zijn vanaf nu in Nederland te koop.

De Champagnes van Charles Heidsieck worden geïmporteerd door Les Généreux: een samenwerkingsverband van 38 kwaliteits wijnhandels verspreid over heel Nederland. Kijk voor de verkoopadressen op http://www.lesgenereux.nl en voor meer informatie over Charles Heidsieck op https://charlesheidsieck.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *