Champagne verkoop ondanks Corona boven verwachting

De Champagne verkoop zit ondanks de Corona pandemie nog steeds op koers. Verkopen die nu hoofdzakelijk plaatsvinden laten een daling zien, maar die is minder dramatisch als werd voorspeld.


Lees verder na de advertentie exaro

In 2020 verlieten er uit de Champagnestreek 245 miljoen flessen, wat een daling is van 18% ten opzichte van 2019. Ten gevolge van de gezondheidscrisis zag de Champagnesector zich genoodzaakt zich te herorganiseren en veerkrachtig te reageren om haar toekomst te waarborgen.

Het laatste jaar is een bijzonder uitdagend jaar geweest voor de Champagne-industrie over de hele wereld. De sluiting van de horeca en andere verkooppunten, evenals de annulering van vele evenementen, hebben zwaar gewogen op de sector. In die context van grote onzekerheid heeft de sector zich heel snel moeten aanpassen, om de gevolgen van de gezondheids- en economische crisis te weerstaan.

De Champagne verkoop noteerde een daling van 18% in het aantal verscheepte flessen, wat minder is dan de 30% daling die men in de eerste helft van 2020 nog vreesde. Dankzij de eindejaar verzendingen kon dit onheilsscenario nog wat afgewend worden. De omzet van de sector zal naar verwachting rond de 4 miljard euro liggen, een verlies van ongeveer 1 miljard euro versus het jaar ervoor.

De Franse markt, die al voor de crisis een dalende trend kende, blijft verder dalen (-20%). Ook de drie grootste exportmarkten van de Champagne verkoop lieten dit jaar een belangrijke daling optekenen: de Verenigde Staten (-20%), het Verenigd Koninkrijk (-20%) en Japan (-28%). Deze daling werd echter afgezwakt dankzij de relatieve weerstand van de traditionele continentale Europese markten: België (-5%),Duitsland (-15%) en Zwitserland (-9%). Opmerkelijk is eveneens de groei van de Australische markt met 14%. In totaal daalden alle exportmarkten met 16%*.

Meer info vind je op https://www.champagne.fr/nl/homepage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *