Champagne uit de Titanic rook nog prima

liefde op de titanic
De Titanic is al lang vergaan en veel van de spullen zijn al naar boven gehaald.

Meer nieuwsberichten…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”6″ wpp_start=”

    ” ]

In de nacht van 14 op 15 april 1912 ging het schip ten onder. De Titanic kwam in aanvaring met een ijsberg en zonk binnen drie uur. Meer dan 1500 opvarenden kwamen om het leven in het ijskoude water, waaronder drie Nederlanders.

Parfumflesjes, champagneflessen. Ze zijn allemaal te bewonderen in het Amsterdamse Expo. Allerlei spullen zijn te bewonderen uit het gezonken schip de Titanic.
De Fransman Margeolet leidde zes van de acht expedities die naar het wrak zijn gehouden. Precies 5849 voorwerpen werden er opgedoken. Nargeolet dook zelf meer dan 30 keer naar de Titanic. Als expeditieleider hoefde Nargeolet niet mee te duiken, zijn kwaliteiten lagen bij het leiding geven.
De Titanic ligt op bijna 4 kilometer diepte en is bijna niet te bereiken.

Van de vele spullen die de duikploeg naar boven haalden was ook een vreselijk lelijk beeldje. Het zag er onder water geoxideerd uit maar toen het schoongemaakt was kwam er een mooi bronzen engeltje tevoorschijn. Het bleek afkomstig van de centrale trap van het schip.
De centrale trap is te zien in elke film die er over de Titanic is gemaakt en het beeldje is eigenlijk wereldberoemd tafereeltje.

ondergang van de titanic

De wijnflessen en de champagneflessen uit de Titanic

“Bij wijnflessen schoot de kurk door de enorme druk naar binnen, maar bij de champagneflessen gebeurde dat niet, door de tegendruk in de fles”, legt Paul Nargeolet uit. “Toen we de fles aan de oppervlakte openden, kon je de Champagne nog ruiken. Het smaakte naar zeewater, maar je rook de Champagne.” Jammer genoeg zijn alle gewone wijnflessen vergaan door de grote druk die onder water heerst.

De tentoonstelling met champagneflessen en andere opgedoken materialen uit de Titanic is te zien tot 11 mei 2014 in de Amsterdamse Expo.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin