Champagne gaat eindelijk duurzaam

Champagne gaat eindelijk duurzaam

Goed nieuws uit het Champagnegebied. Champagne gaat eindelijk duurzaam.

Natuurlijk worden er al biologische Champagnes gemaakt en wordt er geëxperimenteerd met lichtere wijnflessen, maar het blijft moeilijk.
De grotere champagnemerken willen meestal niet aan het biologische wijn maken. In veel gevallen is het ook moeilijk, want de meeste druiven worden opgekocht door de grote champagnehuizen.
Kleine wijnboeren moeten ook meewerken en het blijft moeilijk om in dit vochtige klimaat goede en gezonde druiven te telen die biologisch verbouwd zijn.
Uiteraard zijn er een aantal kleine wijnboeren die wel biologische wijn maken, maar die zijn bijna op één hand te tellen.

Champagne gaat eindelijk duurzaam bij een groot wijnhuis

Champagne gaat eindelijk duurzaam bij Veuve Clicquot. Het grote wijnhuis gaat 100 procent biologisch afbreekbaar en recyclebaar karton leveren bij hun champagneflessen. Het karton is ontwikkeld door DS Smith en het is gemaakt van papier dat gemengd is met de overgebleven schillen van de druiven. Om dit allemaal wat steviger te maken zijn er ook nog vezels aan toegevoegd. Je zou toch niet willen dat de dozen met de zware champagneflessen gingen scheuren.

Champagne gaat eindelijk duurzaam werken met hun verpakkingsmateriaal en dat begint bij Veuve Clicquot. Een fantastische keuze om een nieuwe en betere wereld in te gaan.
Ook de inkt die gebruikt wordt bij het drukken van de etiketten is ook duurzaam. Het mengsel is gebaseerd op suikerriet en de inkt is oplosbaar, maar het is wel waterbestendig. Het is alleen niet te hopen dat de inkt ook gebruikt wordt voor hun millesime champagne. Deze flessen kunnen wel lang bewaard worden. Hoe het na zo een tijd gaat met de biologische drukinkt moet de tijd leren.
De nieuwe flessen van Veuve Clicquot gaan door het leven onder de naam van Naturally Clicquot. Een goed begin en Champagne gaat eindelijk duurzaam een nieuw leven in…