Champagne, cava of prosecco met de Paasbrunch

champagne met een paasbrunchNiet is zo lekker als met Pasen een brunch met champagne, prosecco of een andere bubbel en dan heerlijk geserveerd krijgen in bed.

Pasen beginnen met champagne is heel romantisch

Bubbels horen bij feestdagen en Pasen is zo’n feestdag. Lekker brunchen met een uitgebreid laat ontbijtje en met een overheerlijk bubbel.

De ingrediënten voor een Paasbrunch

De ingrediënten zijn heel simpel van een Paasbrunch. Champagne kan je bijna overal bij drinken, dus zeker ook bij een brunch. Daar komt bij dat champagne een romantische mousserende wijn is, maar uiteraard kan je ook een andere bubbel serveren.

Paasbrunch

De ingrediënten zijn hetzelfde als bij een gewoon ontbijt, maar je moet wel een paar dingen in acht nemen.

paasbrunch 2
Allereerst draait de hele brunch om de bubbel. Hou je van een frisse bubbel, dan kan je niet om champagne heen. Wil je een wat mildere mousserende wijn, kies dan voor een cava of prosecco. Cava is gemaakt volgens de methode van Traditionelle en de prosecco is gemaakt volgens een simpeler procedé. Uiteraard kan je ook kiezen voor een crémant. Crémant heb je uit de Elzas, Loire, Bourgogne en nog veel meer streken. Als je een Champagne kiest, kies dan voor een soort die jij lekker vindt. Een gemiddelde champagne en de meest populaire champagne die je voor jouw brunch kan gebruiken is de Brut of de Demi-Sec. Hou je meer van zoete Champagne, dan kies je bijvoorbeeld de Demi-Sec of Doux. Wil je een drogere champagne dan kies je voor een Extra dry.
Kies als champagneglazen altijd voor een flûte, dit zijn de langwerpige glazen.

De champagne hoeft geen jaartal te hebben. Heeft de champagne een jaartal dan spreken we van een Millésimé of Vintage Champagne, Deze champagnes zijn altijd duurder en meestal ook beter in kwaliteit. De brunch is geen proeverij, dus kan je volstaan met een gewone fles champagne. Wil je meer, neem dan een magnum, dat is een champagne van een dubbele fles, 1,5 liter.
Een Blanc de Blancs is een champagne die gemaakt is van de Chardonnay, dit is een wit druivenras. Staat er op het etiket Blanc de Noir, dan is de champagne gemaakt van Pinot Noir en/of Pinot Meunier. Dit zijn blauwe druiven waar men een witte wijn van heeft gemaakt. Staat er niets op het etiket vermeld van druivenrassen, dan kan je ervan uitgaan dat dit een blend is van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

paasbrunch 3

Paasbrunch

De Paasbrunch zelf kan uit veel dingen bestaan. Heb je een meer zoete champagne, kies dan voor wat fruit bij de brunch. Bijvoorbeeld: banaan, kiwi, pruim, mango enz..
Heb je een droge champagne, kies dan voor fruitsoorten met wat meer zuren. Verder kan je ook croissants bij de brunch nemen, gewoonweg heerlijk. De vette structuur van de croissant past uitermate goed bij alle soorten champagne of andere mousserende wijnen.

Bij champagnes die droger zijn kan je ook vleeswaren nemen. Zoet beleg kan bij alle soorten champagne geserveerd worden. Wil je nog iets anders te drinken nemen bij de brunch, kies dan voor thee. Thee is wat minder krachtig dan koffie en thee zal de champagne minder gaan overheersen.

Wil je het Paasbrunch helemaal luxe maken dan kan je ook kiezen voor vis. Bijvoorbeeld zalm, gerookte zalm en kaviaar vormen een heerlijke combinatie met de Champagne. Heb je een sterke maag dan kan je ook nog oesters nemen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of google+!