CDA meldpunt accijnsverhogingen is een groot succes

cda meldpunt accijnsverhogingen
Het CDA meldpunt voor accijnsproblemen in de grensstreek heeft in de eerste week vierhonderd meldingen binnengekregen.

Meer nieuwsberichten…
[wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”6″ wpp_start=”

    ” ]

De politieke partij het CDA opende het meldpunt afgelopen week om te kunnen analyseren tegen welke problemen pomphouders, slijterijen en winkeliers in de grensstreek aanlopen na de accijnsverhoging op diesel, LPG en alcohol van 1 januari.

Uit de meldingen blijkt dat de accijnsverhoging voor een flink aantal ondernemers grote gevolgen heeft. Een deel van de consumenten die dicht bij de grens woont gaan massaal de grens over om daar hun boodschappen te doen. Hierdoor zagen veel bedrijven hun omzet in de eerste weken van 2014 kelderen met soms wel veertig tot vijftig procent, waardoor zij in de problemen raakten. Ook is er een geval bekend waarbij een ondernemer noodgedwongen tien van zijn werknemers heeft moeten ontslaan.

Volgens Sybrand Buma heeft staatssecretaris Frans Weekers van Financiën de problemen volkomen onderschat. Daarnaast vindt de CDA partijleider dat het onmogelijk is om pas halverwege het jaar te bekijken wat de precieze gevolgen zijn van de accijnsverhoging.

Het meldpunt heeft tot nu toe vooral van pompstationhouders berichten ontvangen. Zij geven aan dat er niet alleen minder is getankt, maar dat ook in hun winkels minder producten worden verkocht. Daarnaast kwamen van verschillende slijterijen ook meldingen binnen.

Dus slijterijhouders van Nederland: geef u op!
Aanmelden kan op de CDA website en die vind je hier.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin