Cat Stevens met ‘Tea for the tillerman’

Cat Stevens

Yusuf Islam, geboren als Stephen Demetre Georgiou, beter bekend als Cat Stevens, werd op 21 juli 1948 geboren in Londen. Hij is een zanger en songwriter die bekend werd met folkrock- en softrock-liedjes.

Cat StevensCat Stevens is de zoon van een Grieks-Cypriotische vader en een Zweedse moeder. Hij groeide op in Londen, waar zijn vader een restaurant had. Hij schreef al op jonge leeftijd liedjes en trad gedurende de jaren zestig op, zonder veel succes. Op zijn 19e kreeg hij tuberculose en moest gedurende lange tijd naar het ziekenhuis. Tussen 1967 en 1977 verkocht hij zo’n 40 miljoen LP’s.

Bij vrijwel elk lied werd hij bijgestaan door Alun Davies, die meestal de 2e gitaar speelde.

In 1977 was hij bij Malibu, Californië aan het zwemmen in de Stille Oceaan en kon door de sterke stroming niet meer aan land komen. Nadat hij God had aangeroepen, bracht een golf hem terug aan land, waarin hij een geschenk van God zag. Op 30 december 1977 deed hij zijn artiestennaam Cat Stevens in de ban. In 1978 werd hij moslim, nadat hij van zijn broer een exemplaar van de Koran had gekregen. Hij nam toen ook de naam Yusuf Islam aan.

Veel luisterplezier….

Songtekst: Tea For The Tillerman

Bring tea for the Tillerman,
Steak for the son,
Wine for the woman who made the rain come.

Seagulls, sing your hearts away
‘Cause while the sinners sin,
The children play.

Oh, Lord, how they play and play
For that happy day.
For that happy day.

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!