Cannabis, een nieuwe manier van afvallen?


Cannabis kan in de toekomst mogelijk mensen van hun overgewicht af helpen. Dat schreef de Britse krant de Sunday Telegraph naar aanleiding van een nieuw onderzoek.

Wetenschappers hebben in cannabisplanten bestanddelen ontdekt die zorgen voor een verhoging van de hoeveelheid energie die het lichaam verbrand. Dierproeven hebben al aangetoond dat de bestanddelen van de diabetes type 2 behandelingen hierbij kunnen helpen. Ook kunnen ze helpen bij de verlaging van het cholesterolniveau in het bloed en het vetpercentage in organen als de lever.

Eerder heb ik al geschreven over Cannabiswijn, het nieuwe wijnwondertje uit de Verenigde Staten. Zie https://www.wijngekken.nl/2012/06/29/cannabiswijn-slaat-aan-in-californie/ De wonderwijn zou zeer populair zijn in Californië en in de toekomst zou het wel eens een regelrechte hit kunnen gaan worden. Toen kwam bij mij het idee naar boven: zou Cannabiswijn dan ook goed zijn om af te vallen?

Het onderzoek
Het bedrijf GW Pharmaceuticals is momenteel bezig met het ontwikkelen van een medicijn hiervoor. Het bedrijf voert klinische studies uit met 200 patiënten. Begin volgend jaar verwacht het bedrijf de resultaten pas. Cannabis is nu nog illegaal in sommige landen in de EU. GW Pharmaceuticals heeft toestemming gekregen de planten te kweken voor het onderzoek in het Verenigd Koninkrijk.

Tot die tijd moeten we maar afwachten. Volgens zij zijn er zeker mogelijheden om Cannabis met combineren met afvallen. Of dat ook is voor cannabiswijn moet in een later onderzoek duidelijk worden. Dat betekent wel dat al die afvalclubs in de toekomst totaal overbodig zijn.
Wie weer wat de toekomst brengt. Zover is het nog niet en tot die tijd moeten we nog even geduld hebben.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!