Californië – Vooruitzicht oogst 2012

California Napa Valley
Diverse wijnproducenten en deskundigen geven hun mening en vooruitzicht over de uitzonderlijke oogst 2012 in Californië.

De Californische wijnoogst van 2012 leverde royale hoeveelheden hoge kwaliteit fruit, en wijnmakers in het hele land beschrijven dit jaar als excellent, uitstekend en ideaal. “De 2012 vintage heeft de consument in onze groeiende nationale- en internationale markten fantastische keuzes te bieden”, zegt Robert P. (Bobby) Koch, president en CEO van het Wine Institute. De Californische druivenoogst wordt geraamd op 3,7 miljoen ton, een stijging ten opzichte van de 3,3 miljoen ton in 2011.

California 2012 Harvest Worker
“Moeder Natuur glimlachte op de Californische wijnoogst dit jaar met een overvloedige oogst van verbluffende kwaliteit”, zegt Kathleen Heitz, voorzitter van Heitz Wine Cellars. “De diversiteit en vakmanschap van getalenteerde wijnmakers in de gehele staat beloven een aantal spannende en levendige wijnen op te leveren.”

“De 2012 oogst is uitzonderlijk geweest,” zei Frank Cabral, directeur van Grower Relations voor Trinchero Family Estates. “Gematigd weer tijdens het hele groeiseizoen heeft weinig invloed gehad op de wijngaarden en heeft de druiven voorzien van een evenwichtige chemie. De 2012 oogst maakt alles goed voor de lage opbrengst in 2011, met voor de meeste soorten bovengemiddelde rendementen. De 2012 is een oogst die zal bekend worden om zijn overvloed aan fruit en kwaliteit van de wijnen. ”

“De 2012 oogst aan de noordkust kan worden samengevat in één woord: ‘outstanding’, meldde Bob Blue, Wijnmaker op Bonterra Vineyards in Ukiah. “Het was teruggaan naar een picking-tijdlijn voor een normale oogst, alleen iets later op de kalender dan een gemiddeld jaar, met een overvloed aan zon. In het algemeen is de kwaliteit echt speciaal geweest dit jaar, de vruchten zijn rijp zijn en geconcentreerd. Er waren geen problemen met ziekte van druiven. De Pinot Noir heeft een prachtige fruit-intensiteit, met klassieke tonen van aardbeien en kruiden. De Chardonnay heeft een prachtige concentratie en een melange van fruitsmaken van perziken, appels en citroen. De Merlot heeft een prachtige kleur en rijpheid, met rijke smaken van bosbessen. En ook de Cabernet heeft uitstekende smaken.”

California 2012 Night Harvest
“Dit was één van de meer idyllische groeiseizoenen die we hebben gehad,” beweert Aron Weinkauf, wijnmaker- en manager bij Spottswoode Estate Vineyard and Winery in Napa Valley. Het vrij zachte weer liet ons toe om te wachten voor de ideale rijpheid om onze favoriete stijl van wijn te maken. We werden tot onze limiet geduwd voor wat betreft de hoeveelheid fruit die we hebben geoogst, maar ik ben erg blij met de kwaliteit en het evenwicht van de wijnen. ”

“Dit jaar waren we gezegend met ideaal weer,” vervolgde Hank Wetzel, Managing Familielid van Alexander Valley Vineyards in Sonoma County. “De oogst is uitstekend. Groeiomstandigheden gedurende het hele jaar zijn ideaal geweest voor een oogst van rijpe druiven met een evenwichtige smaken. In het voorjaar werd de basis gelegd voor een grote oogst. In de zomer hadden we een overvloed aan zogeheten Californisch “sweater”-weer; mist in de ochtend en warme zon in de middag, vaak vergezeld met hoge temperaturen en daarna een snelle afkoeling na zonsondergang.
Deze dagelijkse temperatuurschommelingen maken Californië, Sonoma County en Alexander Valley geweldige plekken om wijndruiven te laten groeien.
De grote schommelingen bleven tot in september, waardoor het rijpen van het fruit zich gelijkmatig en langzaam voltrok.

California 2012 Harvest White Grapes
Paso Robles had meer warmte, en het gewas was van een niet zo overvloedig niveau als in de North Coast, maar we hadden dezelfde hoge kwaliteit fruit. “Over het algemeen zijn we enthousiast over de 2012 oogst in Paso Robles”, zegt Jason Diefenderfer, wijnmaker bij Hope Family Wines. “Het kleuren van de druiven (verasion) was voor op schema en kwam snel, dus we hadden een goede ‘hangtijd’.
We hebben ongeveer drie weken van extreme hitte meegemaakt eind augustus en begin september, die het suikergehalte echter niet zo snel deed verhogen als je zou verwachten. Het was goed voor de wijnstokken om wat in te halen. De druiven zien er prachtig uit, wat moet leiden tot ronde en robuuste smaken. De lichte regen half oktober deed niet veel, want het klaarde en warmde snel op. Het ziet er naar uit dat dit één van de betere oogsten is die we hebben gehad in de afgelopen 10 jaar. ”

Michael McCay, eigenaar en wijnmaker van McCay Kelders in Lodi, is ook enthousiast over de oogst: “Ik ben erg enthousiast over 2012. Ik hou van de helderheid en de diepe, rijke smaken die we krijgen over de hele linie. De Zinfandels zijn upfront, maar ook met een groot potentieel. Ik denk dat 2012 het potentieel heeft om beter te presteren dan 2010, en die jaargang was zelfs meer “perfect” in termen van aantallen en het gemak van plukken. De 2010 Zinfandels waren geweldig, maar op dit moment smaakt de 2012 nog beter! Al onze 2012 Zinfandels zijn in afwerking aan alcohol minder dan 15%, de meeste dichter bij 13,5%. Met dergelijke intense smaken, konden we niet vragen om veel beter! Ik geloof echt dat het uiteindelijk gaat om één van de beste wijnen die we ooit hebben gemaakt.”

“Het was een goed oogstseizoen voor de Californische wijn/druif/oogst en zowel de telers als wijnboeren moeten blij zijn,” zegt Nat DiBuduo, President CEO van Allied Grape Growers. “De kwaliteit van de druiven was zeer goed en de oogst was gemiddeld tot boven gemiddeld, afhankelijk van de regio en ras. Toen er eind oktober regens vielen, was 85 tot 95 procent van het gewas al geoogst. De Californische wijnoogst haalt de 3,7 miljoen ton, zoals eerder in het jaar geschat. Over het geheel genomen was het grootste probleem van dit jaar dat veel van de rode variëteiten op hetzelfde moment rijp waren. Men had moeite om capaciteit vrij te maken om alles te verwerken.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!