Bordeauxstreek werkt aan een nieuwe inkomstenbron

Bordeaux werkt naarstig aan een nieuw cultureel en toeristisch centrum over wijn. De opening is gepland voor in 2015. Een bekende wijnstreek met grote ambitie en plannen om het ultieme wijnmekka te worden van Europa.


Bordeaux heeft enorme een ambitie. De Franse wijnregio wil het ultieme wijnmekka van de wijn bij uitstek worden. Begin 2015 opent er een gloednieuw cultureel en toeristisch centrum. Dit grapje kosten wel een enorme 59 miljoen euro. Dat is voor de Bordeaux een relatief klein bedrag. Er zijn genoeg wijnhandelaren en boeren die bij willen dragen in deze kosten. Ze willen op jaarbasis meer dan 400.000 personen ontvangen in dit centrum en de bezoekers kennis laten maken met de Bordeaustreek, de diverse appellations en de wijnen. Meer dan de helft van de bezoekers die Bordeauxstreek aandoen, komen daar om wijn te proeven of er om wijn te kopen.

De diverse wijnroutes op een rijtje;

De kasteelroute
Een route door de wijngaarden van Bordeaux tot de Pointe de Grave. Het pad gidst u door de Médoc heen. U kan uw wijnhart vullen bij de diverse kastelen en er kennismaken met de beste en meest bekende Grand Crus Classé wijnen.

De route des Côteaux
Deze route brengt de wijnreiziger naar de dalen van Bourg en Blaye aan de andere kant van de Gironde. U kan er op diverse plekken genieten van fruitige en volle Bordeauxwijnen. Verder kan je op deze route de rustige dorpjes in witte steen ontdekken. De heerlijke romaanse kerkjes en uiteraard de bekende citadel van Vauban in Blaye.

De route du Patrimoine
De erfgoedroute brengt u naar Saint-Emilion, het beroemde dorp, dat is opgenomen in de lijst van het UNESCO-werelderfgoed.

De route des Bastides
Bezoek op deze route de vele historische monumenten, abdijen en middeleeuwse hoeves en les uw dorst met frisse jeugdige Bordeaux rosé.

De route des Graves
Het gevarieerde landschap van de Graves biedt één van de betere ondergronden voor de verfijnde witte Bordeauxwijnen. Het is de bakermat van de Barsac en de Sauternes.

De meest populaire route is zeker de kasteelroute. Château Margaux, Château Lagrange, Léoville, Pauillac, Latour en het Château Mouton Rothschild blijven bij de wijnliefhebber tot de verbeelding spreken. Elke route heeft charme en een bijzondere eigenheid. Aan u om te ontdekken welke het beste bij u past.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin