Bordeaux Fête le Vin

De Bordeaux Fête le Vin is hét feest in Bordeaux dat gaat over wijn. Dit mooie wijnfeest wil je niet missen.

Bordeaux Fête le Vin is hét feest in Bordeaux dat gaat over wijn. Dit mooie wijnfeest wil je niet missen.


Lees verder na de advertentie exaro

Bordeaux Fête le Vin is een vierdaags feest dat jaarlijks plaatsvindt in het hart van de stad Bordeaux, langs de oevers van de Garonne. Dit evenement, ook wel bekend als de “Fête du Vin” onder de lokale bevolking, brengt wijnmakers, handelaren en het grote publiek samen voor proeverijen van Bordeaux- en Nouvelle-Aquitaine-wijnen, culturele en muzikale activiteiten, en lokale gastronomie.

In 2022 was meer dan 75% van de Bordeaux-wijngaarden gecertificeerd volgens milieuvriendelijke normen

Van 27 tot 30 juni 2024 kun je degenen ontmoeten die betrokken zijn bij het wijnmaken op de kades van Bordeaux. Het programma biedt een rijke ervaring van proeverijen, belevingen en emoties. Daarnaast zijn er van 20 tot 23 juni 2024 Avant-Premières in de hele Bordeaux-metropool.

Bordeaux Fête le Vin

Bordeaux Fête le Vin zet zich in voor biologische en gecertificeerde wijnbouw met een milieuvriendelijke aanpak. Elk paviljoen van de appellations draagt bij aan de uitdagingen op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en economie. In 2022 was meer dan 75% van de Bordeaux-wijngaarden gecertificeerd volgens milieuvriendelijke normen (vergeleken met 35% in 2014). Dit omvat zowel biologische als HVE (hoge milieuwaarde) gecertificeerde gebieden, wat bijna 50% van het totale wijngaardoppervlakte beslaat².

Meld je aan voor de GRATIS nieuwsmail en ontvang wekelijks de leukste wijn berichten in je mailbox. Dus klik hier en meld je aan!!!

Klimaat en wijnkwaliteit

Het klimaat speelt een cruciale rol in de kwaliteit van de wijn. Het beïnvloedt de bodem, bepaalt het oogstvolume en heeft invloed op het rijpingsproces van de druiven. Hoewel klimaatverandering tot nu toe gunstig is geweest voor de rijpheid van de druivenrassen in Bordeaux, anticiperen wijnmakers op toekomstige veranderingen en passen ze zich aan om de kwaliteit van hun wijngaarden te waarborgen.

Meer info kun je krijgen op https://www.bordeaux.fr/e4948/bordeaux-fete-le-vin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *