Bordeaux 2016 en primeur

Bordeaux 2016 en primeur moet je nu kopenIs Bordeaux 2016 en primeur kopen interessant voor jou? Wil jij je wijnkelder weer vullen met prachtige wijnen, dan is nu misschien de tijd aangebroken om dat te doen.

Bordeaux wijnen horen nog steeds tot de mooiste wijnen in de wereld. Helaas hing daar de afgelopen jaren een behoorlijk prijskaartje aan en waren de wijnen uit Bordeaux voor de gewone consument niet meer te betalen.

De markt van Bordeaux 2016 en primeur staat iets minder onder druk. De interesse uit met name de Aziatische landen is dit jaar beduidend minder geworden. Ook de wijnkopers uit Rusland laten het dit jaar een beetje afweten, dus is het misschien nu wel weer tijd om jouw wijnkelder aan te vullen met Bordeaux 2016 en primeur.

Bordeaux 2016 en primeur Cos d'Estournel

Bordeaux 2016 en primeur, een fantastisch wijnjaar

Bordeaux 2016 en primeur kopen is zeker interessant wat betreft het wijnjaar. Het wijnjaar 2016 van Bordeaux is voor rode wijn een uitstekend wijnjaar geworden, maar ook de witte Bordeauxwijnen mogen er zijn. Mede door het prachtige najaar zijn het in het algemeen prachtige rijpe wijnen geworden.

Bordeaux 2016 en primeur, de kwaliteit van de druiven

De kwaliteit is uitstekend voor witte wijn. Witte wijnen zitten iets lager in hun zuren dan de wijnen uit 2013 en 2014, maar het zijn zeker mooie wijnen geworden. De wijnen zijn dikker en de druiven zijn gezond geoogst. Er was geen reden voor chaptalisatie en het suikerniveau was goed te noemen voor de witte druiven. Ook het alcoholpercentage is niet te hoog en ligt rond de 13%.

 

Bordeaux 2016 en primeur kopen is hot

Voor rode wijnen uit Bordeaux zijn het in het algemeen rijpe wijnen geworden met ronde tannines. Het fruit is dik en het fruit valt te vergelijken met het fruit van de fantastische jaargang van 2010. Helaas was de jaargang 2010 bijna niet te betalen en zeker veel Grand Cru’s verlieten de Bordeauxmarkt richting Azië.
De oogst was voor de blauwe druiven van 2016 vrij laat en er kon rijp geoogst worden. Het zuurgehalte is goed te noemen en ook het alcoholpercentage is binnen de perken gebleven.
Doordat het een rijp jaar is, moet je ons wel blijven volgen om de juiste wijnen te kopen. Sommige wijnen zijn zelfs overrijp met gedroogd fruit en een gebrek aan zuren.
Vooral de grote Grand Cru’s op de leftbank zijn uitstekend, maar ook de wijnen die hier net onder zitten. Ook de betere Cru Bourgeois zijn fantastische wijnen geworden met een lang bewaarpotentieel.

Blijf op de hoogte met de wijnjaren en download onze wijnjarentabel. Een must voor de ware wijnliefhebber.