Boekwinkel verkoopt ook wijn en wijnglazen

waanders in den broeren boekwinkel
Het gaat niet goed met de detailhandel, dus verzinnen ze nieuwe producten om te verkopen.

Het gaat al een tijdje niet goed met de detailhandel en met name de boekhandel. Dus moet je andere producten gaan verzinnen om te verkopen en daar zit nu het probleem.

waanders in den broeren logo

Boekhandel Waanders In de Broeren in Zwolle verkoopt serviesgoed en wijn bij de wijnboeken, een fantastisch initiatief. “Dat is ons concept sinds we twee jaar geleden opengegaan zijn: een passend assortiment nevenartikelen bij sommige rubrieken”, vertelde de eigenaar Wim Waanders. De winkel is voorzien van een horeca-afdeling en ze hebben de vereiste vergunningen. De Koninklijke Slijtersunie is het hier niet mee eens en wil dat Waanders hiermee gaat stoppen. De belangenvereniging spant hiervoor een rechtszaak aan tegen de gemeente.

Strikt genomen overtreedt de boekhandel de regels, erkent Waanders. Hij wijst echter op de RetailAgenda, die in bepaalde zones experimenten met retail en horeca toestaat. “Wij zitten in zo’n gebied.” De gemeente Zwolle handhaaft daarom de Drank- en Horecawet niet. Waanders wacht de uitkomst van de rechtszaak naar eigen zeggen gelaten af. “Ik ben te oud om nog druk te maken om dit soort gedoe. Het is ook zo typisch Nederlands. We verzuipen nog in de regels.’

Nu is Waanders In de Broeren in Zwolle niet zomaar een boekwinkel, je kan het haast vergelijken met een klein warenhuis. Wie het zal winnen is nog een raadsel en de rechter zal uitspraak moeten doen.

Martin