Bodegas Torres neemt Bodega El Albar Lurton over

torres logo

Een grote overname van Bodega Torres.

Een grote overname op wijngebied

Na een lange samenwerking neemt het Catalaanse wijnhuis Torres nu 59 hectare van de wijngaard El Albar Lurton in Rueda over van het Franse bedrijf Francois Lurton. El Albar Lurton heeft twee wijnmakerijen. De wijngaard bestaat uit 42 hectare verdejo- en sauvignon-blanc druiven en 17 hectare vrij liggend terrein. De wijngaard is geheel volgens de principes van duurzame landbouw en verantwoordelijkheid voor het milieu beheerd, gelijk aan de visie van Miguel Torres.

de familie torres in spanjeMiquel Torres Maczassek, algemeen directeur van wijnhuis Torres wil meer controle hebben over de kwaliteit van de druiven. Dit verklaart deze aankoop dan ook. Het is makkelijker om druiven in te kopen maar de kwaliteit is dan niet gegarandeerd.

miguel torres in actie op de wijnproeverij
De grote baas Miguel Torres
Bodegas Torres produceren meer dan 50 verschillende merken en zijn wereldwijd actief in meer dan 150 landen. In Spanje heeft Bodegas Torres wijngaarden in Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Jumilla en Costers del Segre en distilleerderijen in Penedès, Priorat, Ribera del Duero en Rioja. Op internationaal niveau heeft Bodegas Torres distilleerderijen in Chili en Californië. Bodegas Torres heeft 1,254 werknemers en realiseerde in 2011 een omzet van 215 miljoen euro.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!