Beste koop uit de Wijngids is…

De beste koop uit de WijngidsDe Wijngids is een mooi en dik boek geworden met blind geproefde wijnen. Er kan er maar één de beste zijn, maar dat hoeft nog niet de beste koop te zijn. De beste koop uit de Wijngids is…

De ‘Sulayr 2018’ is uitgeroepen tot de beste koop in de categorie witte wijn in de nieuwe Wijngids 2020.

Van alle witte wijnen overtrof de Sulayr de verwachtingen het meest. De wijn scoort een 9-. De Wijngids 2020 met daarin de 400 beste wijnen onder de 25 euro is op jongstleden 10 oktober gelanceerd. De Wijngids is een nieuw initiatief van Master of Wine Cees van Casteren. Alle wijnen die voor deze gids zijn ingezonden, zijn blind geproefd door de 3 Masters of Wine die Nederland rijk is.

De beste koop uit de Wijngids voor de witte wijnen is

Master of Wine is de hoogst haalbare titel in de wijnwereld. De Sulayr 2018 wordt exclusief voor Nederland geïmporteerd door de Utrechtse wijnimporteur Granada Wijnen.

De Sulayr is een unieke blend, gemaakt van macabeo, viognier en de autochtone druivenrassen jaen blanca en vijiriega: “Introverte neus met granny smith, grapefruit, dragon en verveine. Vettige smaak (sobre lias), fijne zuren en impressies van citrus, perzik en anijs.”

Bodega Fuente Victoria is een kleine familie bodega in de Alpujarras, de ruige bergstreek ten zuiden van de Sierra Nevada (Andalusië, Zuid-Spanje). Sulayr is de naam die de Moren aan de Sierra Nevada hebben gegeven en betekent letterlijk ‘bergen van de zon’.

Zuid-Spaanse wijnen die verrassend anders zijn, dat is Granada Wijnen

Over Granada wijnen en de beste koop uit de Wijngids

Granada Wijnen importeert sinds 2012 (biologische) kwaliteitswijnen. Zij heeft zich toegelegd op het zoeken naar verrassende pareltjes uit opkomende wijngebieden uit de zuidelijke helft van Spanje.
Inmiddels heeft zij een assortiment van circa 80 originele en spannende wijnen van 18 bodega’s.

Granada Wijnen importeert ál haar wijnen direct en exclusief. De wijnen zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde wijnwinkels en via de webshop https://www.granadawijnen.nl. Ook zetten steeds meer restaurants uit het midden en hoge segment wijnen van Granada Wijnen in.