Bellingham krijgt een unieke blend voor zijn rode wijn

Unieke blend voor de wijnen van BellinghamBellingham krijgt een unieke blend voor zijn rode wijn in Nederland. Speciaal voor LFE leden van Groupe du Vin en hun horeca relaties was er een unieke blending wedstrijd uitgeschreven.

Onder leiding van Arlène Mains, wijnmaakster bij Bellingham werd dit evenement georganiseerd. Met als inzet het maken van de definitieve samenstelling van een éénmalige Bellingham Homestead blend speciaal voor de Nederlandse markt.

7 Teams maken deze unieke blend

Voor deze eerste blend wedstrijd streden 7 teams om de eer voor samenstelling van de uiteindelijke blend. Met als belangrijkste spelregel dat deze gedomineerd moest worden door shiraz en/of pinotage, de belangrijkste druivensoorten voor Bellingham aangevuld met keuze uit mouvèdre, petit shiraz en malbec.

Een spannende strijd ging tussen de drie beste blenders van Nederland
De drie beste blends werden door een deskundige jury, geleid door de wijnmaakster Arlène Mains van Bellingham, geselecteerd waarbij gelet werd op karakter en drinkbaarheid. Daarna werd door alle deelnemers uit de drie finalisten democratisch de uiteindelijke winnaar bepaald.

BJ Wijnkopers maken de beste en meest unieke blend
Deze eerste Bellingham blending wedstrijd werd gewonnen door het team van BJ Wijnkopers & Restaurant De Molenaar. In de winnende blend speelt de typisch Zuid-Afrikaanse druivensoort, pinotage met 50% de hoofdrol aangevuld met 25% shiraz, 15% petit shiraz en 10% mouvèdre.

Deze éénmalige Bellingham Homestead blend komt dit najaar in een beperkte oplage van 6.000 flessen exclusief beschikbaar bij de leden van Groupe du Vin en natuurlijk gaan de mannen van wijngekken.nl deze wijn testen en beoordelen.

LFE is exclusief importeur van Bellingham voor Nederland. Groupe Du Vin is onderdeel van LFE. Bij Groupe du Vin zijn een 30-tal lokale wijnbedrijven aangesloten die allemaal beschikken over kennis van de regio en een persoonlijke benadering hebben.