Bellingham heeft nieuwe wijnimporteur in Nederland

Bellingham Cabernet Sauvignon - Shiraz 2012Het bekende Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham heeft een nieuwe importeur in Nederland gevonden.

LFE is de gelukkige importeur van dit mooie wijnmerk dat nieuwe winst moet gaan oogsten voor deze grote wijnimporteur. Per 1 september 2016 is LFE de nieuwe Nederlandse importeur en distributeur van het gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnhuis “Bellingham”, dat eigendom is van DGB, één van Zuid-Afrika’s belangrijkste wijnproducenten.

Het merk Bellingham omvat de internationaal succesvolle lijnen als The Bernard Series, Bellingham Homestead, Bellingham Tree Series en de Innovation Serie.

ancient earth chardonnay 2011 bellingham coastal region zuid afrikaMaarten van den Dungen, Export Manager van DGB zegt: “Na een jarenlange samenwerking met Vos & Partners en Intercaves moest DGB op zoek naar een nieuwe importeur. Bellingham is voor ons een iconisch en erg belangrijk merk. We hebben dan ook een grondige selectie gemaakt van Nederlandse importeurs. Voor ons was LFE de meest logische keuze. LFE is de afgelopen jaren hard gegroeid in het Out-of-Home kanaal. Ze investeerde in een sterk team met kennis en passie, ontwikkelde een doordachte en inventieve route-to-market en heeft een innovatieve en onconventionele marketingaanpak. Wij vinden dat onze ambities met het merk Bellingham perfect aansluiten bij de ambities van LFE”.

Marcel Kerkmeester, Algemeen Directeur van LFE, voegt daar aan toe: “Wij zijn erg blij om een prachtig merk als Bellingham toe te mogen voegen aan ons assortiment. Bellingham’s wijnen zijn stuk voor stuk schitterend. De award-winning Bernard Series heeft een wereldwijde reputatie en de nieuwe Homestead serie is uniek in haar regiospecificiteit. Een nieuw kroonjuweel in ons assortiment dat wij een stevige plek in de Nederlandse markt gaan geven!”.

Wijngekken.nl heeft al een aantal wijnen geproefd van Bellingham, veel wijnen vallen in de instapklasse. Je kunt ze HIER vinden.

 

Martin