Belastingdienst berekent via condooms en champagne

Belasting op wijn
De belastingdienst in Zwitersland heeft een vreemde manier van controleren.

Hoeveel gebruik jij dit jaar?

In Zwitserland heeft de rechtbank geoordeeld dat de fiscus de verschuldigde btw van een seksclub mag berekenen aan de hand van het aantal verkochte condooms en glazen champagne.
De fiscus had geen andere mogelijkheid om het bedrijf te controleren en beschikte niet over ontvangstbewijzen om de belastingaangifte van het huis van plezier te controleren. Als gevolg hiervan ging de belastingdienst maar de aantal verkochte condooms en de glazen champagne tellen die daar over de toonbank gingen. De dienst ging er vanuit dat drie glazen libidoverhogende bubbels gemiddeld overeenkomen met twee seksuele prestaties, niet ieder glas champagne zet je aan tot zo’n daad, zo werd geredeneerd.

De eigenaar had aanvankelijk verklaard dat er jaarlijks gemiddeld 6.200 betaalde seksuele handelingen worden verricht in het sexbedrijf. Vreemd, vond de fiscus, die ontdekte dat de club in 2009 nochtans 21.000 condooms aankocht. Volgens de originele berekening van de dienst worden er jaarlijks eerder tegen de 12.000 seksuele diensten gepresteerd.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!