Bed & Breakfast bij de wijnboer… Een aanrader!

't HeekenbroekJa, het moest er eens van komen: een Bed & Breakfast bij de wijnboer en in dit geval waren wij te gast bij Wijnboerderij ’t Heekenbroek; oftewel bij Neeltje en Job Huisman.

Eigenlijk waren wij, mijn vrouw en ik, te GAST, want wat hebben wij heerlijke dagen gehad bij deze Nederlandse wijnboer en zijn wijnboerin in het plaatsje Drempt te Gelderland.

Het was even zoeken, want de wijnboerderij ’t Heekenbroek ligt niet aan een doorgaande weg. Een klein weggetje met aan weerskanten dikke loofbomen die vol in het groen stonden, met uitzicht over de landerijen, bracht ons naar Neeltje en Job. Een warm welkom

Neeltje had de ruime kamer (natuurlijk met een heerlijke badkamer met douche en toilet) en uitkijkend over de wijngaard (wat wil je nog meer???) picobello tot in de puntjes schoongemaakt en kon vol trots ons de sleutel overhandigen. Eén van de eigenaren van Wijngekken.nl op bezoek en ja, dat maakt het natuurlijk wel weer spannend. Wat zullen ze er van vinden?

 

De fleurige Bed & Breakfast kamer is opgefleurd met een paar vrolijke schilderijen gemaakt door de wijnboerin (Neeltje) herself en één van de schilderijen siert het wijnetiket op de wijnflessen. Een terechte keuze!

Wijnboerderij ’t Heekenbroek is niet alleen een boerderij met een Bed & Breakfast; nee, in de eerste plaats is het natuurlijk een wijnbedrijf met twee hectare aan wijnranken. De Cabertin, Pinotin, Cabernet Noir, Cabernet Cortis, Johanniter, Solaris en Souvignier Gris staan netjes in rijtjes aangeplant te stralen in de zon en Job en Neeltje zorgen goed voor hun wijnrankjes. Daarnaast beschikt de wijnboerderij ook over een terras en bezoekersruimte (De Dobbe) waar je ook je vergadering kan beleggen.

Natuurlijk is de wijngaard te bezoeken en als u dat wilt kan u ook een rondleiding krijgen van Job himself! Kijk gewoon even op hun website!

Wijngekken.nl heeft al meerdere wijnen van ’t Heekenbroek mogen proeven en menige wijn is met zijn wijnneus in de medailles gevallen. Niet alleen bij ons, maar ook op diverse concours vallen de wijnen van ’t Heekenbroek op, want ook daar grossiert Job (en natuurlijk Neeltje, want zij werkt net zo hard mee in de wijngaard!) in medailles!

Als u geïnteresseerd bent in de proefrecensies van hun wijnen kijk dan maar eens HIER, HIER en HIER (en er zijn er nog meer).

Het kleine dorpje Drempt ligt in de buurt van Doesburg en ten zuiden van Zutphen. In deze streek zijn veel meer wijngaarden (stuk of twintig) en die zijn van hieruit allen makkelijk (deels met de fiets) te bezoeken. Een heerlijk fietsgebied overigens!

 

Wat ik zeker niet onvermeld wil laten is het heerlijke ontbijt dat Neeltje voor ons had verzorgd. Speciaal noemenswaardig waren de heerlijke zoete fruitige en sappige aardbeien uit eigen tuin! We hebben echt genoten!

Natuurlijk ook wat proefflessen meegekregen van Job en zelfs een Solaris op hout 2016 die maar net gebotteld is, maar nog niet voorzien is van een etiket. “Moet nog even rusten, voordat het genuttigd kan worden.”, waren de wijze woorden van Job die ik zeker ter harte neem.

Dus als u nog eens een paar daagjes of een weekendje over hebt : ga eens bij Job en Neeltje langs en boek hun Bed & Breakfast en ik beloof u… er zal u niets te kort komen in hun B&B en een mooi uitzicht over de wijngaard…wie wil dit nu niet…?

Een aanrader, dus…

BOEK NU op http://heekenbroek.nl/bed-breakfast/

#wijn #B&B #Heekenbroek #dagjeuit #wijnboerderij #overnachten #ontbijt #Achterhoek #Gelderland # Drempt #Nederland #wegineigenland #dagjeweg #weekend