Be Dutch Be Orange

Orange Secco

Be Dutch Be Orange staat in de startblokken om haar debuut op de Nederlandse markt te maken.

Persbericht:
“Wijnimporteur LFE komt met een nieuw en sprankelend oranje drankje. Speciaal voor “Oranje dagen” of elke andere feestelijke gebeurtenis.
Daar waar de afgelopen 3 jaar de verkoop van stille wijnen in Nederlandse supermarkten gedaald is, bestaat een groeiend segment in mousserende wijnen met smaaktoevoegingen, zoals Hugo’s en Spritzers. Een grote groep Nederlandse consumenten neigt naar een iets zoetere en toegankelijke smaakstijl.

Be Dutch Be Orange

Reden voor LFE om met een verfrissend en nieuw product binnen de wijncatagorie te komen: Be Dutch Be Orange. Een frisse “orange secco” met een alcoholpercentage van 8,5% en een prettig zoetje. De ideale serveerwijze is in een groot wijnglas met een takje munt en een schijfje sinaasappel of de pittige variant met een takje rozemarijn. Maar natuurlijk ook in een ander glas tijdens welk (feestelijk) moment dan ook.

Be Dutch Be Orange is een drankje bij uitstek tijdens Koningsdag, NK’s, EK’s, WK’s, Prinsjesdag en andere landelijke feestdagen. De dagen dat Nederland even “oranje” is.

Op 6 april 2017 heeft de officiële lancering plaatsgevonden bij Café Bolle Jan in Amsterdam. Een passende setting voor dit feestelijke oranje drankje. Klik maar eens op de volgende link voor een impressie: https://www.facebook.com/BeDutchBeOrange/videos/188564251657241/?hc_ref=NEWSFEED

Be Dutch Be Orange is verkrijgbaar vanaf week 14 op vele terrassen en bij de supermarkten van Boni, Plus, Coop, Spar, Mitra, Dirck III en DeliXL voor de adviesprijs van € 4,99.

Be Dutch Be Orange is te volgen op Facebook via facebook.com/bedutchbeorange en vanaf begin april op www.bedutchbeorange.nl.”

Einde persbericht.

We hebben Be Dutch Be Orange uiteraard geproefd…

Be Dutch Be Orange

Be Dutch Be Orange heeft een (hoe kan het ook anders) een heldere oranje kleur met fijne belletjes.
In de neus tref ik sinaasappels aan, marmelade en limoen. Zuurstoksnoep. Ook wat natte steentjes. Mist iets aan frisheid.
Be Dutch Be Orange is tintelend en licht fruitig op de tong. Fruit van abrikozen en mandarijnen. Een lage mate van zoetheid. Voor een “gearomatiseerde wijn” doet het best wel “naturel” aan: ik proef geen vreemde bijsmaken. Dorstlesssend en vriendelijk.

Be Dutch Be Orange is een feestelijk en lichtvoetig drankje, wat makkelijk wegdrinkt. Helemaal niet onaardig!