Bag in Box Zomerwijnen Test van 2013 – Conclusie

bag in box voorwoord 03

De Bag in Box Zomerwijnen Test van 2013 is ten einde en er volgt alleen nog maar een conclusie.

De conclusie is duidelijk: er zijn geen winnaars en geen verliezers, er zijn alleen verschillende soorten wijn. Alle wijnen voldoen aan de kwaliteit die ze zouden moeten hebben en de kwaliteit is wel duidelijk gestegen in vergelijking met afgelopen jaar. Toen was ik al overtuigd van de kwaliteit van Bag in Box wijnen en dit jaar is mijn overtuiging nog meer toegenomen.

De Bag in Box Zomerwijnen Test van 2013 heeft wel bewezen dat de Nederlandse wijnconsument niet meer om Bag in Box wijnen heen kan. Natuurlijk kan je zo’n Bag in Box wijn niet op tafel zetten tijdens een diner met vrienden of kennissen. Het zijn en blijven wijnen die je bijvoorbeeld kan schenken op een feestje. Lekker makkelijk, zonder te knoeien en iedereen kan zijn eigen wijntje intappen (want schenken kan je het niet noemen).
Door de grote hoeveelheid en de lange houdbaarheid van zeker twee maanden, kan je de Bag in Box wijnen makkelijk bewaren. Ook zijn de Bag in Box wijnen makkelijk te koelen in de koelkast of een koelbox en nemen ze ook niet veel ruimte in. De enorme hoeveelheid van drie liter (vier flessen wijn van 0.75 liter) zorgt er ook voor dat de wijn niet te snel te warm wordt. De kartonnen verpakkingen kan je eenvoudig en zonder om te stoten op een tafel of tuintafel zetten. Het openen van een Bag in Box wijn gaat heel eenvoudig, het is niet meer dan het kraantje naar buiten trekken en een plastic lipje verwijderen. Dit jaar heb ik ook alleen maar kraantjes gehad die je met de duim, middelvinger en wijsvinger kon bedienen: zeer handig en knoeien is er dus niet bij.
De Bag in Box wijnen zijn alleen niet per definitie geschikt voor feestjes of partijtjes. Ook voor mensen die niet meer drinken dan een paar glazen wijn per week, is het ook een uitkomst of wat dacht je van op de camping of op de boot. De Bag in Box wijn is minimaal twee maanden houdbaar en in de koelkast misschien nóg wel langer houdbaar (dit is overigens niet getest).

Neem je er nog een Bag in Box koeler bij (zie de test van afgelopen jaar) dan kan het niet meer stuk. Heb je twee Bag in Box wijnen, dan moeten het eigenlijk twee koelers zijn. Prachtig vormgegeven artikelen die je makkelijk kan laten zien aan je gasten. De wijnen worden automatisch gekoeld, dus daar hoef je je ook niet meer om te bekommeren.

Wel wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de leveranciers van de Bag in Box wijnen nog te bedanken voor hun deelname.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!

Of persoonlijk via mijn Linkedin