Bag in box wijn test 2014 – welke ga je kopen

___________________________

Check onze nieuwe test van bag in box wijnen 2016

op BAG IN BOX 2016

___________________________

bag in box test 2014 - 170px

Wijnen heb je in alle soorten en maten en iedereen vindt wel iets anders lekker.

Bag in box wijnen zijn uitermate geschikt voor feestjes en partijen

De prijs/kwaliteit hebben wij dit keer in de bag in box test van 2014 niet meegenomen. Wil je écht weinig geld uitgeven dan gaat dit ten koste van de kwaliteit en deze bag in box wijnen zijn al niet duur.

De biologische wijn van Albert Heijn is niet alleen goed maar ziet er ook nog eens leuk uit.
De biologische wijn van Albert Heijn is niet alleen goed maar ziet er ook nog eens leuk uit.
Door het achterwege laten van de fles en de kurk (of schroefdop) daalt de prijs van de wijn aanzienlijk. Ook zijn het bulkwijnen die veelal in Nederland worden gebotteld en deze bulkwijnen transporteren is goedkoper dan transporteren op fles.
Wil je je gasten iets ‘drinkbaars’ voorzetten dan moet je gewoonweg iets meer betalen. De kwaliteit gaat in dit geval boven de prijs.

Zakken of pakken wijn

Voor de bag in box test van 2014 hebben wij ook zakken wijn ingezonden gekregen. Sommige zakken wijn zien er heel leuk uit. Vrolijke zakken wijn die je je gasten met een gerust hart voor kan zetten. Dat wil niet zeggen dat de pakken bag in box wijnen niet mooi zijn. Sommige pakken zien er echt heel fleurig uit en aan de hand van de detailfoto’s mag jij uitmaken welke verpakking jij het leukst vindt.

Hoe vind je de bag in box die bij jou past

In het lijstje onderaan de pagina kan je je keuze maken in de soorten wijn van wit, rosé en rood.

Stormhoek Merlot Rosé 2013, Westkaap, Zuid Afrika Bag in Box
Stormhoek wijnen uit Zuid Afrika. Leuke teksten op de bag in box
Als je die keuze hebt gemaakt dan kan je in de kadertekstjes lezen wat voor wijn het is en is het smaaktype beschreven. In de proefnotitie kan je lezen over de kwaliteit van de wijn.
Ook hebben wij bewust geen prijsindicatie gegeven. Veel wijnen komen van importeurs en de winkeliers hanteren andere prijzen. Veel bag in box wijnen komen ook vaak in de aanbieding en dan gelden de verkoopprijzen ook al niet meer.

Wel kan ik een paar persoonlijke aanbevelingen doen: De wijnen van de Sligro kwamen zeer positief uit de test. Vooral de Picpoul de Pinet was een mooie wijn maar dat is dan ook een AOP en is leverbaar in 5 liter maar ook de Santa Alicia. Ook de biologische serie van Albert Heijn is mooi en in handzame pakken van 2 liter. De huiswijnen zijn gewoon respectabel en goed genoeg voor feestjes, gewoon lekker drinkbare wijnen.

Lees deel 1 op https://www.wijngekken.nl/?p=27475

Alle artikelen over bag in box wijnen van 2014.
[get_posts numberposts=100 tag=”bag-in-box-2014″]

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!