Bag in box, Vinopaq en Pouches – inleiding

c1000, huiswijn, rond en soepel, bag in box detail
Waarom weer een bag in box test zou je zeggen.

Bag in Box, Vinopaq en Pouches, wijnen van de toekomst

Ook bag in box wijnen zijn ook onderhevig aan jaartallen. Ondanks dat deze jaartallen of wijnjaren niet op de pakken staan zijn er wel wijnjaren aanwezig. Meestal zijn het wijnjaren die hetzelfde jaar hebben als de botteling maar dat hoeft niet.

Kan je bag in box wijnen bewaren?

Bijna alle bag in box wijnen zijn gemaakt om snel te drinken. Mede daarom staat er vaak geen jaartal vermeld op de pakken, maar wel een verpakkingsdatum.

Bag in box wijnen kunnen ook goed voor het mileu zijn
Bag in box wijnen zijn lang houdbaar

Bag in box wijnen zijn gemaakt om jong en snel te drinken. Dat wil alleen niet zeggen dat er geen veranderingen zijn te bespeuren in de pakken in vergelijking met de test van twee jaar geleden. Wijnjaren verschillen en dat geldt ook voor de bag in box wijnen.

Bag in box wijn kan je ongeveer 6 tot 12 maanden bewaren, mits deze niet geopend is. Na openen kan je de wijn het beste koel wegleggen om de houdbaarheid te verlengen. Ongeveer 8 tot 12 weken moet mogelijk zijn. Bag in box wijnen moet je niet wegleggen in je wijnkelder. Meteen (of snel) openen is het advies. Veel bag in box wijnen zie je ook alleen in de zomermaanden. Dit is ook de tijd dat de consument de wijnen wil kopen. Lekker ongestoord genieten in de tuin of op het balkon. Lekker genieten van een bag in box wijn in het zonnetje.

3 Liter bag in box wijnen is de hoeveelheid van 4 gewone wijnflessen
3 Liter bag in box wijnen is de hoeveelheid van 4 gewone wijnflessen

Slechte bag in box wijnen

Helaas hebben een paar grootwinkelbedrijven niet gereageerd op het verzoek van wijngekken.nl om hun wijnen in te sturen. Zijn die bedrijven bang om hun wijnen in te sturen? Is wijngekken.nl te kritisch? Ik weet het niet. Wel weet ik dat de Hema hun wijnen niet hebben ingestuurd en Lidl had een argumentatie die ik liever niet de wereld in wil brengen. Laat ik alleen zeggen dat die argumentatie ronduit belachelijk was. Misschien ben ik de afgelopen keer wel te streng geweest, maar zo werkt wijngekken.nl nu eenmaal. Misschien geloven die bedrijven zelf niet eens in hun eigen wijn en zijn ze bang voor wat kritiek. Mitra is bezig met een geheel nieuwe lijn van bag in box wijnen en dat is de reden waarom ze ontbreken in deze test.

Geen vergelijkende test

In de vorige test is er ook van een vergelijking uitgegaan. Ditmaal keken wij alleen naar de kwaliteit en hoe goed de wijn is. Er zijn teveel verschillende soorten bag in box wijnen om die te vergelijken. Kijk in het onderstaande lijstje en kies de wijnen uit die jij voor ogen hebt en maak uit deze wijnen jouw keuze.

Bag in box wijnen zijn in veel gevallen makkelijk te openen
Bag in box wijnen zijn in veel gevallen makkelijk te openen

Lees hier deel 2 van de Bag in box wijnen van 2014.

Andere artikelen over bag in box wijnen van 2014.
[get_posts tag=”bag-in-box-2014″]

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!