Anouk met “Don’t”

Anouk

Sinds gisteren (en dan doel ik natuurlijk op het Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden) weet iedereen wie ANOUK is!

Een fantastische negende plek in de lijst. De Nederlandse inzending Birds van de Haagse zangeres Anouk eindigde dus op de negende plek. Ze wist zich dinsdagavond tijdens de eerste halve finale te kwalificeren met haar liedje. De laatste keer dat Nederland in de finale van het Songfestival te zien was, was in 2004. Nederland won voor het laatst in 1975.

Maar wie is Anouk nu eigenlijk?… (in vogelvlucht….)

anoukAnouk heet volledig Anouk Teeuwe en zij is in Den Haag op 8 april 1975 geboren. Zij is bekend geworden onder haar artiestennaam Anouk.

Anouk wordt gezien als de populairste rockzangeres van Nederland. In 1997 brak ze door met de single “Nobody’s Wife” en sindsdien heeft ze met vele nummers in de Nederlandse en Belgische hitlijsten gestaan. Enkele van haar grootste hits zijn “R U Kiddin’ Me”, “Michel”, “Girl”, “Lost”, “One Word”, “I Don’t Wanna Hurt”, “Modern World”, “Three Days in a Row” en “Woman”.
Tot op heden bracht Anouk zeven studioalbums uit. Haar achtste album Sad Singalong Songs is eergisteren (toeval?) uitgekomen…..

Anouk kreeg het muzikale van huis uit mee: haar moeder is zangeres in een bluesband. Ze had een enigszins turbulente jeugd; haar vader verliet het gezin toen ze drie jaar oud was en als puber experimenteerde ze met drugs. Nadat ze op haar veertiende wegliep van huis kwam ze in tehuizen terecht. In diezelfde periode begon ze serieus met zingen en gaf ze op vijftienjarige leeftijd in Muzikantencafé De Pater in Den Haag haar allereerste optreden. Begin jaren negentig zong Anouk in de rhythm-and-bluesband Shotgun Wedding.

Midden jaren negentig stapte Anouk uit Shotgun Wedding en ging ze verder als soloartiest. In 1995 werd haar talent voor het eerst in de Nederlandse popwereld opgemerkt door radio-dj Alfred Lagarde, die enkele van haar demo’s mixte. Datzelfde jaar bracht haar toenmalige manager en echtgenoot Edwin Jansen haar in aanraking met Golden Earring-zanger Barry Hay. Nadat Hay haar zag optreden op het Zeeheldenfestival in Den Haag was hij zo enthousiast over haar zangkwaliteiten dat hij aanbood materiaal voor haar te schrijven. Dit leidde in 1996 tot de single “Mood Indigo”.

In september 1997 werd haar tweede single uitgebracht, “Nobody’s Wife”. Het nummer betekende Anouks grote doorbraak.

In november 1999 kwam Anouks tweede album uit, Urban Solitude. Dankzij de succesvolle eerste single “R U Kiddin’ Me” debuteerde het album op nummer 1 in de album top 100.

…..

Op 20 mei 2011 kwam haar zevende studioalbum getiteld “To Get Her Together” alweer uit. Op dit album zingen onder andere de bekende Nederlandse zangeressen: Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Shirma Rouse en Jenny Lane mee.

Anouk is, zoals dat heet, een werkende moeder. In haar privéleven heeft zij ook nog eens de verantwoordelijkheid over vier kinderen….

Ga daar maar eens aan staan…..

Veel luisterplezier….

Songtekest : Don’t van Anouk

No hurry, I’ll be waiting for you My baby,
now don’t you worry
I’ll be fine

Just take your time
To make up your mind
Draw a line
Or flip a dime
Waiting for you

It’s easy,
if you want to please me
Don’t tell me maybe
Come back home complete me

No strings attached
That’s a promise I can’t keep
So I waste my time
With lazy crazy dreaming
A sparkling wine
A twist of lime
A whisky soda, hole in time
When you’re not here

Don’t say you’re sorry
Don’t say it
No
Don’t say you’re sorry

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!