Amsterdam Wine Festival viert feest met wijn

Amsterdam Wine Festival 2017Het is weer een feit: Amsterdam Wine Festival viert feest met wijn en dit jaar ook weer natuurlijk in Amsterdam.

Na een succesvolle eerste editie is de Westergasfabriek in Amsterdam in het afgelopen jaar wordt er weer een festival georganiseerd. Het Amsterdam Wine Festival viert feest met wijn van 29 september t/m 1 oktober in onze mooie hoofdstad.

Waar vorige keer het zuidelijk halfrond centraal stond, wordt dit keer de oogstfeesten van het noordelijk halfrond gevierd. Ook is voor deze tweede editie het festival beduidend groter geworden en aantrekkelijker voor het grote publiek. Naast de Gashouder vormen nu ook het Transformatorhuis en het tussengelegen Klönneplein onderdeel van dit feest met wijn. De organisatie van Amsterdam Wine Festival viert feest met wijn verwacht maar liefst 15.000 wijnliefhebbers te ontvangen.

Amsterdam Wine Festival viert feest met wijn – Noordelijk Halfrond
Op het festival zijn grote (inter)nationale importeurs vertegenwoordigd zoals Oud Reuchlin & Boelen, Vinites, Delta Wines, J. Bart en Verbunt wijnkopers. Traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië krijgen een prominente plek, maar ook minder bekende landen als de Verenigde Staten en Portugal zijn vertegenwoordigd. Bezoekers hebben de keuze uit ongeveer 300 verschillende wijnen. Een glas bestel je al vanaf €3,- maar er zijn ook exclusieve wijnen verkrijgbaar zoals een Petrus uit het topjaar 2000, met een prijskaartje van € 6.350,- of een Domaine La Romanee Conti – Le Montrachet 2010 voor €7.200,-.

Wie meer kennis over wijn wilt vergaren, kan meedoen aan een workshop of een quiz onder leiding van Edwin Raben, die al jarenlang tot de absolute top van Nederlandse sommeliers behoort. Liever ervaren hoe het echt is om wijn te maken? Schrijf je in voor een wedstrijd druivenstampen en leer van Lotte Wolf hoe het proces van A tot Z plaatsvindt.

Naast wijn kun je ook genieten van eten en muziek. Zo kun je bij Restaurant Baut terecht voor amuses met een Franse twist en verzorgt Sublime FM voor de muzikale omlijsting met DJ’s en live-optredens. Onder andere Jared Grant, Jon Tarifa en Fusca staan op het podium.

Het Amsterdam Wine Festival is vrijdag van 15:00 tot 01:00, zaterdag van 13:00-01:00 en zondag van 13:00-22:00 geopend.