Amsterdam Wine Festival 2017

Amsterdam Wine Festival 2017

Het Amsterdam Wine Festival 2017 is geopend voor kaartverkoop.

45 fantastische wijnhuizen van het zuidelijk halfrond presenteren hun wijnen. Zoek je een rode wijn uit Australië? Een witte wijn uit Chili of Argentinië. Alles kun je proeven op het Amsterdam Wine Festival 2017.

Amsterdam Wine Festival 2017 voor alle wijnen

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 maart wordt de Westergasfabriek in Amsterdam omgetoverd tot een waar wijnwalhalla. Het Amsterdam Wine Festival viert samen met wijn liefhebbend Nederland de oogst op het zuidelijk halfrond. Het festival presenteert maar liefst 45 wijnhuizen en -makers uit Chili, Argentinië, Zuid Afrika, Nieuw Zeeland en Australië. Het Amsterdam Wine Festival heeft elke dag een uiteenlopend programma met proeverijen en workshops, enthousiaste sommeliers verzorgen tours door het zuidelijk halfrond en niemand minder dan Jord Althuizen verzorgt de beste wijn-spijs combinaties.

Amsterdam Wine Festival 2017, de eerste Editie

“De eerste editie van het Amsterdam Wine Festival belooft een onvergetelijke beleving te worden. Bezoekers kunnen zich helemaal onderdompelen in al het moois wat het zuidelijk halfrond te bieden heeft. De zaterdag is al bijna uitverkocht en in totaal verwachten we zo’n 10.000 bezoekers!”, aldus medeorganisator Ivar Beukeboom

Amsterdam Wine Festival 2017 heeft een divers programma

Elke dag kunnen bezoekers aansluiten bij diverse proeverijen en workshops onder leiding van sommeliers; zo ontdek je bijvoorbeeld het echte Argentinië door typische druivenrassen als torrontes en malbec te proeven of wordt je ‘Down Under gedompeld’ met Australische terroirs. Daarnaast wordt er een tour door het zuidelijk halfrond gepresenteerd waar bij elk land een wijn geproefd en natuurlijk toegelicht wordt. Met de wijn-spijscombinaties zit het ook wel goed, die worden namelijk verzorgd door ‘The Rough Chef’; het bedrijf van BBQ master Jord Althuizen. Het menu is speciaal afgestemd op het zuidelijk halfrond. Buiten is een heus BBQ-plein ingericht. De muzikale invulling wordt verzorgd door Sublime FM en zijn er live optredens van onder andere Steffen Morrison, TenTemPiés en The Tibbs. Workshops en tickets kunnen van te voren worden geboekt via: www.amsterdamwinefestival.nl.