Alessandro Matrone wint Prix Pommery

vranken pommeryNiet alleen de Prix Pommery, maar Alessandro krijgt ook de titel Vinoloog van het Jaar 2015

Deze mooie prijs mag je niet door je vingers laten glippen

Alessandro Matrone, sommelier bij Waldorf Astoria Amsterdam, won op 13 oktober jl. de Prix Pommery en mag zich komend jaar Vinoloog van het Jaar 2015 noemen. Alessandro kreeg de Prix Pommery uit handen van Jeroen Broos, commercieel manager bij Groupe LFE en sinds enkele maanden distributeur van Champagne Pommery in Nederland. De prijs houdt een fles Pommery Champagne Cuvée Louise 2002 in en een geheel verzorgd weekend met bezoek en proeverij aan Champagne Pommery voor twee personen.

De 19e finale van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar 2015 vond plaats tijdens het afgelopen Proefschrift Wijnconcours op 13 oktober jl. in het Barbizon Palace Hotel Amsterdam. In de finale streden de acht finalisten om de trofee. Cees van Casteren MW had een lastige proeverij van 12 wijnen samengesteld, die de finalisten danig op de proef stelden met vier Oostenrijkse wijnen, twee wijnen uit Langhorne Creek, drie wijnen uit de stal van Frescobaldi en tenslotte drie wijnen van Niel Groenewald uit Zuid-Afrika (Bernard Series). De meeste finalisten hadden dan ook echt een uur nodig om tot hun antwoorden te komen. Zij werden in spanning gehouden tot de prijsuitreiking op het centrale podium in de St. Olofskapel waar om half vier de onthulling plaatsvond.

De andere podiumplaatsen waren voor Marcia Anderegg en Danny van Lamoen, goed voor een magnum Pommery Champagne. Ook de overige finalisten, Hanneke van Bruggen, Miranda Scholten, Henk Leurs, Maurits Harskamp en Anton van Balveren ontvingen een fles Pommery Champagne. Met recht een feestelijke afsluiting van deze jaarlijkse wedstrijd in het lustrumjaar van de Verenigde Vinologen, die een spannend einde kende. Alle prijzen zijn ter beschikking gesteld door Vranken Pommery.

Meer informatie
Voor meer informatie over Champagne Pommery, kijk op www.pommery.com of neem contact op met de importeur Groupe LFE, www.groupelfe.com.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!