5 weetjes van de Chianti, maar nu 2x

De vijf weetjes van… is een artikel dat gebaseerd is op vragen over wijn. Op deze vraag krijg je 5 antwoorden. Alleen voor de Chianti gaat dat niet op. Dus hier zijn de vijf weetjes van de Chianti, maar dan 2x.

  1. De oorspronkelijk vastlegging van de productiezone dateert van 1932
  2. De productiezone beslaat 9 gemeentes: Barberino Val d’Elsa, Castellina in Chianti, Castelnuovo Berardenga, Gaiole in Chianti, Greve in Chianti, Poggibonsi, Radda in Chianti, San Casciano Val di Pesa en Tavarnelle Val di Pesa
  3. Chianti Classico ligt in de zogenaamde Zona Antica van Toscane en is sinds 1984 een DOCG
  4. Maximum aanplant van stokken is 4400 stokken per hectare
  5. Maximum aan restsuiker is 4 gram per liter
  6. Minimale zuurgraad moet 4,5 gram per liter zijn
  7. De wijn mag nog steeds gebotteld worden in de oorspronkelijke fiasco (de mandfles)
  8. De Gallo Nero is het Consortio van de Chianti Classico
  9. Van de laatste 20 jaar zijn de betere jaargangen van 1995, 1997, 1999, 2001 en 2007
  10. De minste jaargangen van de afgelopen 20 jaar zijn de jaargangen van 2002 en 2005

Heb je ook een vraag voor de 5 weetjes van… Mail mij dan.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin