4e Italiaanse Wijnvakdag

4e Italiaanse wijnvakdag

Op 11 maart 2013 waren de WijnGekken op volle sterkte natuurlijk aanwezig op de 4e Italiaanse Wijnvakdag in Amsterdam.

Ook dit keer werd deze vakdag gehouden in ‘De Kookfabriek’ aan de Flinesstraat 4 te Amsterdam/Duivendrecht.

Het doel van zo’n dag is een overzicht te geven van de situatie van de Italiaanse wijn op de Nederlandse markt, de kennis ervan te vergroten en de handel erin te stimuleren.

Omdat de WijnGekken iets later arriveerden (wij kwamen rond een uur of één bibberend van de kou binnen), hebben wij de opening van de vakdag helaas moeten missen. De Ambassadeur van Italië, de heer Z.E. Francesco Azzarello, zou deze dag openen en dat hebben wij dus helaas moeten missen. Verder was er natuurlijk een doorlopende proeverij in de grote zaal en werden er speciale proeverijen alsmede een masterclass gehouden.

Vele wijnimporteurs waren aanwezig zoals Brunello Wijnimport, Ferraro Wijnimport, Oliovinico, Alimentari Wijnimport, Fourcroy Nederland en nog vele, vele anderen.

Tijdens het proeven van de mooie Italiaanse wijnen (want de kwaliteit van de geproefde wijnen lag in het algemeen hoog) van Italcasa/Intercaves/Vos & Partners, die met maar liefst 4 tafels vertegenwoordigd waren, zag ik in mijn ooghoek een voor mij heel bekend hoofd…..

De beide broers Andrea (Floris en Surya) stonden ook op de beurs. U weet wel van Cantina Strella! De WijnGekken hebben van hen al eens wat wijnen mogen proeven (HIER kunt u één van de wijnen vinden die wij geproefd hebben) en zij stonden hier met een mooie serie wijnen de sfeer te verblijden. Natuurlijk even gedag gezegd en (ook natuurlijk) wat mooie wijnen van hen geproefd.

Ook werden wij warm onthaald door onze vrienden van Les Généreux uit Zutphen. Dé wijnspeciaalzaak van het jaar 2013! Les Généreux is een wijninkoopgroep zonder winstoogmerk. De aangesloten, onafhankelijke wijnhandelaren zijn mede-eigenaar (vennoten) en importeren direct uit wijngebieden over de hele wereld. Ook bij hen hebben wij weer mooie wijnen mogen proeven, vooral de Amarone viel bij de WijnGekken in de smaak. Moeten we tóch eens wat beter proeven (hint!). Een paar wijnen van Les Généreux hebben de WijnGekken mogen proeven…een recensie van één van hun wijnen is HIER te vinden.

En last but not least….nog even kennis gemaakt met wijnschrijfster en vinoloog Mariëlla Beukers. Ook zij was op de vele mooie Italiaanse wijnen afgekomen (en geef haar eens ongelijk!). Eén van haar leuke boekjes (de Rainbow Wijngids) hebben wij mogen recenseren en bent u benieuwd wat wij ervan vonden dan kunt u HIER de recensie nog eens op uw gemak doornemen…

Zoveel mooie wijnen en zo weinig tijd…. Helaas hebben wij vele wijnen wel willen, maar niet kunnen proeven, vele importeurs niet kunnen spreken (helaas), maar wij beloven u: volgend jaar zijn wij weer van de partij!

Mocht u als wijnimporteur daar niet op willen wachten en wilt u uw wijnen professioneel laten beoordelen door de WijnGekken, neem dan even contact met ons op…

De organisatie wordt bedankt en tot de volgende keer!!!!

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!