41 Nieuwe vinologen zijn er klaar voor

wijnacadmieEén en veertig nieuwe vinologen: vakkennis en passie in wijnhandel en horeca.

41 Nieuwe vinologen van de wijnacademie zijn er klaar voor

Tijdens een feestelijk diner op donderdag 26 maart in de sfeervolle ambiance van het koetshuis van Kasteel de Haar in Haarzuilens ontvingen 41 kersverse Vinologen van de Wijnacademie® uit handen van Gerhard Horstink, voorzitter van de examencommissie, hun welverdiende diploma en het daarbij behorende, felbegeerde vinologenspeldje.

Het diploma Vinoloog van de Wijnacademie® geldt als dé garantie in Nederland voor een gedegen en up-to-date vakkennis voor iedereen die in het dagelijks leven werkzaam is met wijn. Onder de geslaagden bevinden zich elk half jaar opnieuw veel mensen die beroepshalve elke dag op uiteenlopende wijze met wijn in aanraking komen. Ditmaal zijn dat bijvoorbeeld verschillende eigenaren en medewerkers van een wijnhandel of horecagroothandel, een wijnimporteur en een cateraar. Zoals altijd is ook de horeca met een bedrijfsleider, verscheidene bedieningsmedewerkers en vooral flink wat sommeliers sterk vertegenwoordigd onder de geslaagden.
Daarnaast ontving ook een aantal zeer gemotiveerde particuliere wijnliefhebbers het diploma.

Nabil Touires (34) en Robbert Nijenhuis (28) zijn twee van de geslaagde sommeliers. Nabil werkt bij het gerenommeerde Vis aan de Schelde gelegen aan het Scheldeplein in Amsterdam, zoals de naam al aangeeft een restaurant waar vis en schaal- en schelpdieren de absolute hoofdrol spelen.
Robbert is sommelier bij het met een Michelinster gelauwerde restaurant Wereldmuseum, gevestigd in het fraaie pand van het gelijknamige museum – het voormalige Museum voor Land- en Volkenkunde – op de hoek van de Veerhaven en de Willemskade in Rotterdam.
Beide jonge mannen stralen een enorme gedrevenheid uit en beleven een intens genoegen aan het optimaal combineren van de gerechten uit de keuken van de chef met de wijnen op hun kaart. Hun dag is pas echt geslaagd als alle gasten het restaurant voldaan hebben verlaten. Een overeenkomstige passie in Amsterdam en Rotterdam? Ja, dankzij de liefde voor wijn is alles mogelijk…

De Wijnacademie bestaat ruim 40 jaar en verzorgt niet alleen de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie®, maar ook het daaropvolgende begeleidingstraject naar het hoogste wijndiploma in Nederland: Magister Vini. Daarnaast neemt de Wijnacademie de examens af voor het Wijnbrevet, een diploma op SWEN 3 niveau dat toegang geeft tot de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie®.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of google+!