4 Flessen Chateau Mouton Rothschild onder de hamer

chateau mouton rothschild voor 1900

Tijdens een veiling van de Christie’s die op 28 juni wordt gehouden, zullen 4 jaargangen van Chateau Mouton Rothschild worden geveild. Dit zijn niet zomaar een paar jaargangen, deze wijnen dateren uit de 19e eeuw.

Tijdens de veiling van de Vins Fins veiling van de Christie’s die in Parijs zal worden gehouden, worden deze illustere flessen van Chateau Mouton Rothschild worden geveild. Het gaat om de jaargangen 1865, 1875, 1889 en 1890. Bijna nooit komen jaargangen van voor 1900 op de markt. De vier flessen worden als een lot verkocht en het geschatte bedrag zal tussen de $ 53.070 en de $ 79.604 liggen.
Jammer genoeg hebben deze flessen niet meer de originele etiketten en de originele capsules. Ongetwijfeld zullen ze in de loop van tijd ook wel opnieuw gekurkt zijn. Alles is op het Chateau Mouton Rothschild gebeurd en de wijnen blijken in een tiptop conditie te zijn. Wel krijg je naast de nieuwe etiketten en nieuwe capsules een certificaat van Mouton Rothschild bij deze prachtige collectie van 4 flessen van deze Premier Grand Cru.

Na een tegenvallend 2012 in de veilingmarkten van Bordeauxwijnen, gaat het sinds maart weer de positieve kant op. De Liv-ex Bordeaux 500 rapporteerde een toename van 5,7% in tegenstelling tot afgelopen jaar.

Alles over Chateau Mouton Rothschild vind je op deze link.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!

Of persoonlijk via mijn Linkedin