4 Adviezen bij het kiezen van een luxe wijnklimaatkast

wijnklimaatkast

Het kiezen van de juiste wijnkast voor in de keuken of woonkamer; de keuze voor een wijnkast in het algemeen, is geen gemakkelijke taak. Je moet veel factoren meewegen, tezamen met het merk en de prijs van de wijnkast. Sommige suggesties hieronder kunnen nuttig voor u zijn om de beste wijnkast aan te schaffen.

1. Wat is het doel van de wijnkast?

Voordat u nadenkt over de grootte, de esthetiek en het maximale aantal flessen dat een wijnkast kan bevatten, moet u zich de vraag stellen: waar wil ik de wijnkast voor gebruiken?

Het probleem is dat een wijnkast weliswaar wordt gebruikt om flessen wijn in optimale conditie te houden, maar ook om wijn te laten rijpen. Er bestaan wijnkasten die dankzij geavanceerde technologie en materialen de omstandigheden van een ondergrondse wijnkelder getrouw kunnen nabootsen. Deze apparaten worden verouderde wijnkoelers genoemd. Wie zijn flessen echter gewoon veilig wil bewaren, kan een wijnkoeler kopen.

Maar stel een wijnkoeler nooit gelijk aan een koelkast of drankkoeler, alleen omdat men denkt dat ze hetzelfde vermogen hebben om drank en voedsel te koelen. In feite heeft elk type kast zijn eigen temperatuurbereik dat past bij de hoofdfunctie. Bovendien vereist een wijnkoeler strengere factoren op het gebied van vochtigheid, lichtomstandigheden en trillingsbestendigheid om ervoor te zorgen dat de wijn in de beste conditie blijft.

2. Hoeveel flessen wijn moeten er opgeslagen worden?

Veel mensen die van alcohol houden, zijn natuurlijk niet per definitie zware drinkers. Zij kunnen ook wijnverzamelaars zijn en het bewaren van een extra fles kostbare wijn is zowel een luxe als een bijzonder genoegen.

Bedenk ook dat niet alle wijnflessen even groot zijn. Koop dus altijd een wijnkoeler die groter is dan de hoeveelheid wijn die u wilt bewaren. Momenteel zijn er veel soorten wijnkasten op de markt met verschillende afmetingen. Er zijn kleine modellen met slechts 20-30 flessen, zoals de wijnklimaatkast Villandy Duo, maar er zijn ook grote wijnklimaatkast 2 zones die een collectie tot honderden flessen kunnen bevatten. Er zijn zelfs grote kasten die je echt het gevoel geven dat je een echte wijnkelder bezit!

wijnklimaatkasten

3. Keuken wijnkast stijl?

In het moderne interieurontwerp en de decoratie is de keuken tegenwoordig meer dan alleen een kookruimte. Vooral met interieurontwerpen die de eetkamer en de keuken integreren, wordt de esthetiek nog meer versterkt.

Daarom is het tonen van een wijnkast in de keuken niet alleen handig voor de culinaire behoeften, maar ook voor de interieurdecoratie. Overweeg daarom een model wijnkast te kiezen dat past bij de kleur en stijl, om de klasse van uw ruimte in huis te vergroten.

4. Locatie van de keuken wijnkast?

Bij de locatie van de wijnkast in de keuken moet de keuze niet alleen gebaseerd zijn op het aantal flessen wijn dat moet worden opgeslagen, maar ook moet rekening worden gehouden met de grootte en de stijl van de kast.

U kunt kiezen voor een ingebouwde wijnkast, een gewone wijnkast, een hoge kast of een lage kast op ruimtebesparende locaties. Overweeg hoe groot of klein de deur is, zodat de plaatsing van de kast en de deuropening de omgeving niet beïnvloeden.

Vermijd het plaatsen van de keuken wijnkast op een plek met direct licht. Zelfs bij wijnkasten met donkere deuren en UV-bescherming, die tegenwoordig bijzonder populair zijn, zoals de wijnklimaatkast vrijstaand, moet u ze nog steeds op een plaats uit de buurt van de zon plaatsen.

Ik wens u mooie momenten toe met familie en vrienden, onder het genot van de beste wijnen bewaard uit de beste wijnkast!

wijnrekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *