3JS met ‘Het goeie leven’

3JS met Het goeie leven

3JS is een Nederlandse band uit Volendam, die bestaat uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte. De band raakte landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum Watermensen uit 2007 en door hun vrienden Jan Smit en Nick & Simon.

In 2011 deed het trio mee aan de voorronde van het Eurovisiesongfestival met het nummer Never alone.

In 2002 richtten zanger Dulles en gitaristen Kwakman en De Witte een band op onder de naam 3JS. De naam van de band is gebaseerd op de voornamen van de leden.

De drie kennen elkaar sinds 1996. Vanaf 2002 traden zij lokaal op onder de naam 3JS. De Witte was op dat moment al 25 jaar actief als muzikant. Kwakman was druk bezig als sessiegitarist en speelde op veel cd’s van andere artiesten (Twarres, Volumia!, Sita Vermeulen, Mirjam Timmer, The Cats e.v.a). Ook was hij te vinden in de theaters als gitarist.

3JS, een Volendamse top band

Na een aantal jaren en diverse samenstellingen, deden ze mee met een prijsvraag op 3FM: een optreden in het voorprogramma van Bon Jovi op 13 mei 2006 was het gevolg. Daarna schreven ze een lied voor de Amerikaanse groep Venice. Kort hierna besloten Dulles en Kwakman een punt achter Bluebus te zetten om zich samen met De Witte volledig te richten op 3JS.

3JS met Watermensen

Op 8 juni 2007 bracht de band zijn eerste studioalbum Watermensen uit. Dit album werd volledig in eigen beheer opgenomen. Alle composities zijn van eigen hand en de productie namen ze ook voor eigen rekening. Het album bracht de bescheiden hits Kom, Net alsof, Een met de bomen, Watermensen en Wiegelied voort en werd een groot succes. De plaat kwam op 6 juli binnen op nummer 6 in de Album Top 100 en stond 87 weken in deze lijst genoteerd.

In oktober 2008 kwam het tweede album, Kamers van m’n hart, uit. De eerste single, Hou van mij, werd een top 10-hit in de Single Top 100.

3JS de eerste single Loop met me over zee

Het derde album van de 3JS is in het voorjaar van 2010 verschenen en werd voorafgegaan aan de eerste single Loop met me over zee. Na de eerste twee albums wist ook Dromers en dwazen de Top 10 van de Nederlandse albumlijst te bereiken. De plaat reikte zelfs tot in de Top 3, een prestatie die de voorgangers niet lukte. Na de eerste single werd Geloven in het leven uitgebracht.

In 2011 waren de 3JS de Nederlandse afvaardiging op het Eurovisiesongfestival. Op 30 januari 2011 vond de nationale voorronde plaats. De 3JS werden 19e en dus tevens laatste in hun halve finale….

Veel luisterplezier….

3JS songtekst “Het goeie leven”

Ik ga bij jou vandaan
Waar ik ga, wat zal het zijn?
Waar geluk en rode wijn
aan de dagelijkse orde zijn

ik heb genoeg gehad van gejammer en gezeur
ik laat de ruzies en de sleur
voor wat ze zijn
en ik verdwijn

Refrein:
Het goeie leven is dichtbij
kijk niet achterom ook niet opzij
jij moet vooruit
Wat is wijsheid nog vandaag?
voor god een weet voor mij een vraag
Wie z’n ogen sluit
komt bedrogen uit

Mijn hele leven lang
heb ik geluisterd naar jou stem
alsof ik een dove ben
omdat ik jou verhalen allemaal ken

Mijn zin en mijn geduld
zijn vertrokken naar de maan
maar ik ga er achteraan
haal ze in, neem ze mee naar een beter bestaan

Het goeie leven is dichtbij
kijk niet achterom ook niet opzij
jij moet vooruit
wat is wijsheid nog vandaag?
voor God een weet voor mij een vraag
wie z’n ogen sluit komt bedrogen uit

De zon komt op, het weiland glanst
wakker worden
voor nog zo’n kans, weer zo’n kans
op een toekomst zonder zorgen…

Proef smakelijkkk….
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!