Casa Safra Brut Cava, Spanje

Casa Safra Brut is één van de wijnen uit het speciale wijnpakket dat door Wijngekken.nl samengesteld is.

Omdat Wijngekken.nl zelf geen wijnen verkoopt kunt u de wijnen uit dit wijnpakket kopen bij Wijnvoordeel.nl.

Dat u ook dit wijnpakket kunt winnen én hoe u ook nog eens een leuke korting kan krijgen op het hele assortiment van Wijnvoordeel kunt u HIER LEZEN.

Pak die korting!

Casa Safra Brut is natuurlijk een bubbelwijn uit Spanje dat gemaakt volgens de traditionele methode. Deze methode wordt namelijk ook gebruikt in de Champagnestreek en het betekent dat de tweede gisting op de fles geschied. De traditionele methode heet in het Spaans: Metodo Tradicional.

Deze Cava heeft een laag alcoholpercentage van 11,5% en voor de prijs van € 10,99 zal het van eigenaar wisselen. Gebruik de korting van Wijngekken.nl en dan is het toch weer net even goedkoper.

Te bestellen via de banner op onze website…

Casa Safra Brut

De kleur van deze Casa Safra Brut is lichtgeel over de tong met een mooie witgouden fonkeling. Voldoende mousse dat redelijk verfijnd oogt.
In de neus laat Casa Safra Brut wat appelfruit zien. Ook wat vlak. De neus komt maar matig los.
Op de tong is deze cava een echte Brut, droog dus. Wat vlak op het gebied va de fruitigheid. Appelfruit (groen en rood). Wat mineralig en wat kool. De zuren zijn zacht maar wel aanwezig. Redelijk op de mid-palate en een vrij droge goede afdronk met een licht bittertje.
Casa Safra Brut is een redelijke cava met een traditionele opvoeding; wel wat agressief overkomend en ook wat matig in het fruit. Aardig, that’s it en een prima aanleiding om jouw eetlust op te wekken…

Casa Safra Brut is met name een echte Brut en prima te serveren als aperitief. Deze bubbel krijgt van mij 12,2 punten, 74PP en * en is nu gewoon te drinken.

Reageren?
Wat vind jij? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

2 gedachten over “Casa Safra Brut Cava, Spanje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *