Bohigas Brut Cava Reserva; zet eens wat vaker een bubbel op tafel!

Als ik zeg: bubbelwijnen dan zegt u vrijwel automatisch: Champagne! Maar er zijn meer bubbelwijnen die het bespreken waard zijn zoals deze Bohigas Brut Cava Reserva.

Waarom u direct denkt aan de Champagnewijnen komt door de fantastische marketingafdeling van dit wijngebied. Petje af hoor en zelfs Ilja Gort kan hier nog een puntje aan zuigen!

Maar er zijn veel meer bubbelwijnen en één daarvan is Bohigas Brut Cava Reserva van Finca Can Macia (Barcelona). Natuurlijk Spanje, want Cava komt nu eenmaal uit Spanje! 

Weetje! Wist u dat u makkelijk een Cavawijn kunt onderscheiden? Op de onderkant van de kruk staat een zwarte ster afgebeeld. Alleen bij echte Cavawijnen.

De samenstelling van deze Cavawijn is als volgt: een blend van 50% xarel.lo, 30% macabeo en  20% parellada. Het alcoholpercentage ligt op een vriendelijk niveau (12%).

Prijzen heeft deze Spaanse witte bubbelwijn ook behaald: volgens The Wall Street Journal is dit de beste wijn voor bruiloften. Gouden medaille bij Topwine 2020 en bronzen medaille bij International Wine & Spirit Competition (IWSC) 2019

Bohigas produceert stille wijnen en cava’s en heeft een geschiedenis van meer dan acht eeuwen.
Het is gelegen in Conca del l’Anoia in Òdena en heeft 200 hectare bestaande uit bossen, graanvelden en meer dan 35 hectare wijngaarden.
Momenteel werkt een team van veertien mensen in de bodega. De jaarlijkse productie is ongeveer 500.000 flessen, waarvan 450.000 flessen cava.
Voor de buitenlandse markt maakt Bohigas sinds 13 jaar deel uit van Terra Nostra de Vinos, een consortium dat bestaat uit vijf wijnhuizen met verschillende herkomstbenamingen. Meer dan 80% van de productie is bestemd voor de buitenlandse markt. 

Bohigas Brut Cava Reserva kan u bij de betere wijnwinkels kopen en de prijs ligt rond de € 11, zoals bijvoorbeeld bij De Logie.

Laat de wijn spreken!

Bohigas Brut Cava Reserva

De kleur van deze Cava is lichtgeel/licht witgoud over de tong. In de rand een mooie witgouden rand. De mousse is redelijk fijn en voldoende. (2,8)
In de neus laat Bohigas brut cava reserva zich zien van zijn frisse kant. Fris en jong en best vitaal. Wat rode en groene appel, maar ook iets ver weg wat abrikoos. Redelijk zacht. De neus komt redelijk los. (3,6)
Op de tong best wel rond en zacht en daar speelt de mousse goed op in. Ook die laat zich vriendelijk benaderen door de redelijke fijne kwaliteit en dat in combinatie met fris groen en rood  appelfruit. Niet zwaar, maar licht en trekopwekkend. De zuren zijn zeker wel aanwezig in deze droge bubbelwijn. Een duidelijke Brut. Redelijk goed op de mid-palate en ook qua diepte en body heeft de wijn voldoende in zich. De afdronk is goed en prettig. (6,0)

Bohigas brut cava reserva is een overall prima Cava wijn die je zeker niet zal tegenvallen. Natuurlijk kan het altijd beter en fijner, maar je moet ook kijken naar de prijs als je een wijn koopt. Deze Cava-wijn kan je zeker wel vaker drinken dan alleen als er wat te vieren valt. Dat moet echt eens een keertje uit de vooroordelen gestampt worden. En deze Cava heeft een zodanige prijs dat je het ook daarvoor niet hoeft te te laten staan. Gewoon elke week een bruisende wijn en je leven wordt een stuk vrolijker! Eén van de goede voornemens: vaker een bruisende wijn op tafel! (2,1)

Bohigas Brut Cava Reserva verdient van mijn een totaal van 14,5 punten

Drinken altijd nu.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *