Zo laat je een goedkope wijn beter smaken.

goedkope wijn

Ja, dat zou toch mooi zijn?!

Gewoon een goedkope wijn kopen en met een klein hulpmiddel laat je deze wijn veel beter smaken! Ideaal dus!

Dit allemaal volgens het volgende artikel van hln.be:

Wijn heb je in prijscategorieën van spotgoedkoop tot peperduur. Iedere gastvrouw (of -heer) streeft ernaar om zijn gasten een lekker exemplaar voor te zetten zonder een arm en een been uit te geven. Gelukkig blijkt er een simpel trucje te zijn: serveer er kaas bij. Kaas doet je wijn immers een stuk beter smaken.

Kaas en wijn zijn al jaren gelukkig getrouwde partners, en een vaste waarde voor heel wat zomerse (en winterse) avondjes. En de wetenschap heeft nu ook uitgevogeld waarom die twee zo goed samen passen: het zuivelproduct laat het boeket en de fruitigheid van de wijn beter uitkomen.

welke wijn drink je bij kaasOnderzoekers aan het centrum voor smaak- en eetpatronen in Frankrijk ging aan de slag met 31 gerenommeerde wijnkenners. Die moesten een aantal kazen en wijnen proeven, en daarna aangeven of ze ervan genoten hadden of niet.

Wat bleek? Alle wijnen smaakten beter als er eerst kaas werd gegeten, ongeacht de prijs. Daarnaast hielp de kaas ook om het droge gevoel te bestrijden dat de tannine in wijn soms oproept.

Welke kaas is dan eigenlijk de beste optie? “Dat maakt niet uit”, vertelt onderzoekster Mara Galmarini. “We hebben vier opties getest en ze hadden allemaal hetzelfde effect. Een stukje kaas eten zal de wijn beter doen smaken, ongeacht de kaas óf de wijn.”

Zo makkelijk is het dus… gewoon een stukje kaas bij je wijn nemen….

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!