Wineries of the WORLD! MISSION HILL WINERY

MISSION HILL WINERY

Point Focal van deze winery in de Okanagan Valley, British Columbia, Canada, is de klokkentoren van 12 verdiepingen, die het doel heeft de mensen te verwelkomen die naar de wijngaard komen.

De winery werd gebouwd in 1966 door twee partners, de Canadees Anthony von Mandl van Vancouver, en Josef Milz, producent van wijnen uit de Moezel regio in Alemaha.

De hoofd-architect was Tom Kundig.

3. Mission-Hill-Winery

Bezoekers passeren een massale verzameling van eigentijdse, gebogen bogen die bij elkaar gehouden worden door een enkele Keystone. Hand gebeiteld uit een blok van Indiana kalksteen van VIJF ton!
Voor de eigenaar von Mandl, de belichaamt de sluitsteen het samenkomen van tradities, kwaliteit, erfgoed en innovatie.

Tijdens de zomermaanden begroet een conciërge de gasten en stuurt ze naar de Wine Education Centre voor rondleidingen of naar het terras waar ze heerlijk kunnen genieten van een glas wijn en van het panoramisch uitzicht op de heuveltop.

DE ONDERGRONDSE KELDERS

Op Mission Hill Family Estate, werden de ondergrondse kelders gestraald in vulkanisch gesteente. De kelders hebben een capaciteit van ongeveer 800 vaten. De klimaat en de vochtigheid van de omgeving wordt gecontroleerd en biedt bescherming voor de fermentatie en de zorgvuldige rijping van de wijn. De architectonische filosofie voor de ruimte was om terug te gaan naar de essentiële doel van de kelders.

3. Mission Hill 6

Als de bezoekers afdalen in de grotten, overvalt de serene rust de groep. Mensen spreken op gedempte, eerbiedige toon om de wijn niet te verstoren.

Een afgesloten wijnkelder herbergt de persoonlijke wijncollectie van Anthony. Deze wijnen, die uit de hele wereld komen, worden geserveerd tijdens speciale familieaangelegenheden. Ze worden ook gebruikt door de wijnbereidingsteam om de ontwikkeling van Mission Hill Family Estate wijnen te vergelijken met een aantal wijnen van ’s werelds top producenten.

CNW-MISSION HILL FAMILY ESTATE

De enige bron van natuurlijk licht in de kelder is van een oculus en die zit boven de grond. Oculus is het Latijnse woord voor oog. Het is ook de naam van premium Bordeaux-blend van de wijnmakerij.

De klokkentoren en de klokken

Anthony von Mandl was 12 jaar oud toen hij voor het eerst klokken mocht luiden. Als een schooljongen in Europa, maakten klokken deel uit van zijn dagelijkse routine en dat is hem altijd bijgebleven.

3. Mission Hill 5Voor hem vormen klokken een speciale gevoel van tijd en plaats.

Ze brengen mensen samen, zorgen voor een natuurlijk ritme en een gevoel van orde. Zijn droom was om die cadans naar de Okanagan te brengen en te delen met de mensen.

Staande 12-verdiepingen hoog en zichtbaar als gasten de wijnmakerij naderen. De Bell Tower, met zijn bliksemafleider en een op een pelikaan geïnspireerde windwijzer, lokt de bezoekers naar het terrein.

3. Mission-Hill-Winery-300x200Binnen in de toren zijn er vier bronzen handgemaakte klokken, die afkomstig zijn uit Annecy, Frankrijk en gemaakt door de Paccard Bell Foundry.

Elke kamer is gewijd aan een lid van de naaste familie Anthony’s: zijn overleden vader Martin, zijn moeder Bedriska, zijn zus Patricia en hijzelf. Sinds 1796 hebben zeven generaties van de familie Paccard meer dan 100.000 klokken gemaakt.

Andere klokken die gegoten zijn door Paccard kunnen worden gevonden in New York, de St. Patrick’s Cathedral en de Sacré Coeur in Parijs.

Dit was de eerste keer in de geschiedenis van de gieterij dat er klokken moesten worden gegoten voor een wijnmakerij.

Hier nog een mooie video over deze bijzondere winery…

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!