Wijnjaren, cruciaal voor goede wijn

wijnjaren-cruciaal-voor-goede-wijn

Wijnjaren, cruciaal voor goede wijn te produceren, vooral in de noordelijke wijngebieden.

Wijnjaren, cruciaal om goede wijn te maken. Wijnjaren zijn belangrijk, in elk district krijg je wel problemen om een topwijn te produceren, zelfs in de nagenoeg constante klimaten van Australië, Chili en Zuid Afrika.

Wijnjaren, cruciaal voor goede wijn

Wijnjaren zijn belangrijk om te hebben als tabel. Wijnjaren, cruciaal voor goede wijn is ook een een globaal overzicht welke jaargangen je moet kopen of welke jaargangen je moet laten liggen. Vaak kun je niet op de verkoper in de winkel afgaan. Doorgaans ontbreekt het aan kennis bij deze verkopers, maar vooral willen ze hun wijnen van slechte jaargangen eerder verkocht hebben.

Vintage Report en Vintage Chart

Elke wijnstreek heeft een ander klimaat en elk druivenras heeft een andere tijd om de vruchtzetting te krijgen, maar ook de tijd van oogsten is steeds anders.
Wijnjaren, cruciaal voor goede wijn te maken. Neem bijvoorbeeld het druivenras Merlot, dan moet je Merlot in het ene wijngebied op een ander tijdstip oogsten dan in het andere wijngebied. Om deze reden heeft wijngekken.nl ook een vintage chart. Om in Nederlandse termen te blijven: wijnjarentabel.

Wijnjaar prognose voor 2016

In de nieuwe tabel zie je ook al een puntentelling bij het oogstjaar van 2016. Voor het zuidelijk halfrond is dit nog wel van toepassing op de kwaliteit van de wijn, maar op het noordelijk halfrond zijn dit prognoses. Het moet nog blijken hoe de wijnboer met de druiven te werk kan gaan.
Toch komen die prognoses dicht in de buurt van de realiteit. Alleen de wijnen die veel tijd nodig hebben om te rijpen, bijvoorbeeld wijnen met houtlagering, is het moeilijk om dit soort prognoses te doen. Later worden deze cijfers voor de wijnjaren dan ook weer aangepast en verschijnt er een nieuw artikel op wijngekken.nl

Wijnjarentabel, gratis te downloaden

De wijnjarentabel is gratis te downloaden op https://www.wijngekken.nl/wp-content/uploads/2018/03/Wijnjaren2016.pdf. Zet de tabel – die in pdf formaat is – op je telefoon en je hebt nooit meer een verkeerd gekochte wijn.

Nog steeds is wijngekken.nl gratis en dat willen wij ook zo houden, daarom zoeken wij ook nog adverteerders en/of sponsors. Heb je interesse of weet je iemand die in deze categorie valt, schroom dan ook niet om ons te benaderen op info@wijngekken.nl. Heb je interesse in oudere jaargangen, dan kun je de website van Parker raadplegen op http://www.erobertparker.com/newsearch/vintagechart1.aspx/VintageChart.aspx

Martin