Wijnjaren, 2019 uitstekende vintage voor Duitsland en Italië

Wijnjaren, 2019 uitstekende vintage voor Duitsland en Noord-Italië

Wijnjaren, “vintage report” voor de Engelstaligen en “Weinjahrgang” voor Duitsland. Geslaagde oogsten leiden tot goede wijnjaren, cruciaal om goede wijn te produceren. 2019 is een recente vintage die een uitstekende koop blijkt voor Duitse wijnen en voor rode wijnen uit Italië.

Wijnjaren, vintage report voor degenen die Engels spreken en Weinjahrgang voor de Duitstaligen. Is het wijnjaar te heet, te nat of te koud? Dan zijn er altijd trucjes om dit bij te sturen, maar een perfect wijnjaar zorgt voor rijpe en gezonde druiven en die druiven zorgen op hun beurt weer voor een perfecte wijn.

Great vintage report? Cruciaal voor goede wijn

Wijnjaren zijn belangrijk om te hebben als tabel. Vaak kun je niet op de verkoper in de winkel afgaan. Doorgaans ontbreekt het aan kennis bij deze verkopers, maar vooral willen ze hun wijnen van slechte jaargangen eerder verkocht hebben.

Vintage Report en Vintage Chart

Elke wijnstreek heeft een ander klimaat en elk druivenras heeft een andere tijd om de vruchtzetting te krijgen, maar ook het tijdstip van oogsten is steeds anders.
Geslaagde oogsten, cruciaal om goede wijn te maken. Neem bijvoorbeeld het druivenras Merlot, dan moet je Merlot in het ene wijngebied op een ander tijdstip oogsten dan in het andere wijngebied. Om deze reden heeft wijngekken.nl ook een vintage chart. Om in Nederlandse termen te blijven: wijnjarentabel.

Wat is het vintage report voor 2019?

In de nieuwe tabel zie je ook al een puntentelling bij het oogstjaar van 2019 en soms zelfs voor 2020. Dit zijn vaak prognoses. De wijn is in sommige gevallen nog niet eens gebotteld, dus wie weet wat voor wijn er in de fles zit.

Het vintage report voor Duitsland en voor Italië zeer goed te noemen, hieronder wat quotes die deze prognose onderbouwen:

  • Wines of Germany have brought early news of what looks like it could be a very good vintage.
  • 2019 is a classic German vintage with an acidity structure like 2001
  • 2019 vintage is the best vintage I have ever tasted for German riesling.
  • The 2019 wines, from dry to classic style with natural grape sweetness are simply astonishing quality

En hieronder wat quotes over het wijnjaar 2019 voor Italië:

  • 2019 is a super vintage, especially for Nebbiolo!
  • We can look forward to very fresh Pinot Blanc and exceptional Gewürztraminer.
  • The grape quality is much better than in 2018, more than good overall with some top qualities
  • It was a special year, beautiful from the point of view of acidity, freshness and tension of the wines, especially with regard to Chardonnay and Cabernet
  • We can also say they are balanced, full and zesty, with good aromatic complexity and intensity.

Wijnjarentabel, gratis te downloaden

De wijnjarentabel is gratis te downloaden op https://www.wijngekken.nl/wijngekken/wijnjaren-frankrijk-spanje-italie-rest-wereld/ Zet de tabel – die in pdf formaat is – op je telefoon en je hebt nooit meer een verkeerd gekochte wijn.

Nog steeds is wijngekken.nl gratis en dat willen wij ook zo houden, daarom zoeken wij ook nog adverteerders en/of sponsors. Heb je interesse of weet je iemand die in deze categorie valt, schroom dan ook niet om ons te benaderen op info@wijngekken.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *