Wijnhuizen bezoeken in Toscane

Toscane is een van de mooiste wijnregio’s in de wereld. Wij zetten de mooiste wijnhuizen voor je op een rijtje die je daar kunt bezoeken.

Toscane, gelegen in Midden-Italië, staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, historische steden en natuurlijk zijn wereldberoemde wijnen. Toscane is de thuisbasis van enkele van de beroemdste wijnen ter wereld, zoals Chianti, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano. Het bezoeken van wijnhuizen in Toscane is een must voor elke wijnliefhebber, en hier zijn enkele aanbevelingen voor je volgende reis.

Castello di Ama

Castello di Ama, gelegen in de Chianti Classico regio, is een familiebedrijf dat enkele van de beste wijnen van de regio produceert. Het wijnhuis is gevestigd in een prachtig 16e-eeuws kasteel en biedt bezoekers een rondleiding door de wijngaarden, kelders en proeflokaal. Niet te missen zijn hun Chianti Classico Gran Selezione “Vigneto La Casuccia” en “Bellavista” wijnen.

Antinori nel Chianti Classico

De familie Antinori produceert al meer dan 600 jaar wijn in Toscane, en hun wijnmakerij in de Chianti Classico is een must-visit. Het wijnhuis, gevestigd in een 15e-eeuwse villa, biedt rondleidingen door de wijngaarden, de kelders en het museum, waar bezoekers kunnen leren over de geschiedenis van de wijnbouw in Toscane. Probeer zeker hun Tignanello en Guado al Tasso wijnen.

Banfi

Banfi is een van de grootste wijnhuizen in Toscane, gelegen in de regio Brunello di Montalcino. Het wijnhuis biedt rondleidingen door zijn wijngaarden, kelders en proeflokaal, waar bezoekers enkele van hun bekroonde wijnen kunnen proeven, zoals de Brunello di Montalcino en Rosso di Montalcino. Niet te missen is hun Poggio alle Mura, een Brunello di Montalcino gemaakt van druiven die in één enkele wijngaard groeien.

Avignonesi

Avignonesi, gelegen in de Vino Nobile di Montepulciano regio, is een biodynamisch wijnhuis dat enkele van de beste wijnen van de regio produceert. Het wijnhuis biedt rondleidingen door zijn wijngaarden, kelders en proeflokaal, waar bezoekers hun Vino Nobile di Montepulciano en Rosso di Montepulciano wijnen kunnen proeven. Niet te missen is hun Desiderio, een Vino Nobile di Montepulciano gemaakt van 100% Sangiovese druiven.

Castello di Volpaia

Castello di Volpaia ligt in de Chianti Classico regio en is een 12e-eeuws kasteel dat is omgebouwd tot wijnmakerij. Het wijnhuis biedt rondleidingen door zijn wijngaarden, kelders en proeflokaal, waar bezoekers hun Chianti Classico en Vin Santo wijnen kunnen proeven. Mis niet hun Balifico, een Chianti Classico gemaakt van druiven die in één enkele wijngaard zijn verbouwd.

Famiglia Santucci

Famiglia Santucci, gelegen in de regio Maremma in Toscane, is een klein familiebedrijf dat wijnen van hoge kwaliteit produceert met behulp van duurzame en biologische methoden. Het wijnhuis biedt rondleidingen door de wijngaarden, kelders en het proeflokaal, waar bezoekers hun Morellino di Scansano en Maremma Toscana wijnen kunnen proeven. Probeer zeker hun Le Calle en Le Pupille wijnen, die beide hoog aangeschreven staan bij wijncritici.

Bij een bezoek aan wijnhuizen in Toscane is het belangrijk om verantwoord te drinken en van tevoren vervoer te regelen. Veel wijnhuizen bieden rondleidingen aan, dus zorg ervoor dat je van tevoren reserveert om zeker te zijn van beschikbaarheid. Toscane is een prachtige streek die veel te bieden heeft, en een bezoek aan de wijnhuizen zal zeker een hoogtepunt van je reis zijn.

Bron van informatie: https://allora.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *