Beste wijnfilms : The Secret of Santa Vittoria

Wijn, wijn, wijn en nog eens wijn. Dat is de gemene deler tussen al deze wijnfilms, zoals The Secret of Santa Vittoria.

Films zijn zeer populair bij mensen. De ene mens houdt van actiefilms en de andere is meer van de serieuze of romantische films. Ook goed doen natuurlijk de comedies. 

Een film kan je raken en een film bereikt een groot publiek. In bijna alle landen van de wereld heb je bioscopen te kust en te keur.

Wijnliefhebbers zullen waarschijnlijk een voorkeur hebben voor wijnfilms.

In de loop van de tijd zijn er diverse films die over wijn gaan gemaakt. Ik heb een keuze gemaakt van de BESTE wijnfilms ooit!

Dit is een al wat oudere, maar goede film uit het jaar 1969 genaamd : The Secret of Santa Vittoria

De film speelt zich af in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een Italiaans wijndorp probeert een miljoen flessen voor de Duitsers te verbergen.

Italo Bombolini (Anthony Quinn), die de burgemeester speelt van wijnbouwstad Santa Vittoria, hoort dat de Duitse bezettingsmacht de wijnen van Santa Vittoria willen meenemen.

De dorpelingen doen verwoede pogingen om een miljoen flessen te verstoppen in een grot voor de komst van het Duitse leger detachement dat onder bevel staat van Sepp von Prüm (Hardy Krüger).

De Duitsers krijgen een paar duizend flessen, maar von Prüm weet dat er nog veel meer te halen is…. 

De vraag is of of dit ze zal lukken….

Hier een trailer van The Secret of Santa Vittoria.

Veel kijkplezier!

#wijn #film #wijnfilm #wijninformatie #wijngekken #wijnnieuws

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.