Wijncursus in DRIE minuten; deel 15 Engeland

Wijncursus in DRIE minuten; deel 15 “Engeland”

Een wijncursus in drie minuten over Engeland….dat kan nooit iets zijn, tenzij….

Het is een feit dat mensen maar heel kort hun aandacht ergens bij kunnen houden en de limiet ligt op…drie minuten! Daarna worden ze afgeleid en gaan hun gedachten naar andere dingen uit. De smartphone wordt weer interessanter…

Nu heb je in Nederland verschillende wijncursussen. Het Wijninstituut heeft een drietal basis cursussen in wijn:

SDEN 1 (Wijnvignet)
SDEN 2 (Wijnoorkonde)
SDEN 3 (Wijnbrevet)

SDEN staat voor “ Stichting Dranken Examens en Normering”.

Daarna kan je ook de Vinologencursus doen bij de Wijnacademie.

Altijd leuk om je op te geven voor een dergelijke wijncursus, maar als je dat voorlopig nog niet wilt doen dan is het misschien wel leuk om deze GRATIS wijncursus van drie minuten te doorlopen. Leuk, interessant en vooral gezellig!


Lees verder na de advertentie exaro

Deze ‘wijncursus’ is een drie minuten durende video (Engels) die gepresenteerd wordt door niemand minder dan Jancis Robinson MW (Master of Wine), of Tim Atkin MW, ook een befaamde Master of Wine.

In Engeland (maar ook sommigen hier in Nederland) hanteren ze WSET in plaats van SDEN. WSET staat voor ‘Wine & Spirit Education Trust’ en daar heb je ook niveaus in.

In deze reeks zal voornamelijk alle landen aangedaan worden waar wijn geproduceerd wordt.

In dit vijftiende deel moeten we de boot of het vliegtuig nemen (of een tunneltje door). Jancis laat ons haar eigen geboorteland zien….. Engeland!!!….

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *