Wijn met de kerstdagen

Wijn en kerstdagen horen bij elkaar. Welke wijn drink je met de kerstdagen? Alcoholvrije wijn is een populaire wijnsoort en ook de kinderen kunnen dan wijn drinken. Hier een aantal tips voor wijn met een twist.

Wat is er mooier als een heerlijk aperitief schenken op basis van wijn. Het is leuk om met wijn te experimenteren. Je kunt hier alcoholvrije wijn voor nemen of gewone rode of witte wijn. Deze wijntjes met een twist ga je vast leuk vinden

1. De wijn met limoen

Meng 3/4 van een glas rode en zoete wijn (bijvoorbeeld een Vin Doux Naturel uit het zuiden van Frankrijk) met ¼ glas met frisdrank op basis van limoen of citroen met wat extra geconcentreerd limoensap. Laat het geheel goed koelen in de koelkast en serveer het met een paar blokjes ijs. Als variatie kan je ook een alcoholvrije witte wijn nemen of een gewone, maar wel zoete witte wijn.


2. Wijn met appel

Neem 1/3 deel ruby port. Die kan je gewoon in de supermarkt kopen en het hoeft helemaal geen dure port te zijn. Doe hierbij 2/3 deel appelsap en 10 blaadjes munt en laat het geheel trekken in de koelkast. Serveer de wijncocktail met ijsklontjes en een rietje. Wil je deze twist wat frisser? Voeg dan wat citroensap toe.


Experimenteren met wijn met de kerstdagen is leuk en de kinderen kunnen ook helpen in de keuken


3. Wijn met kersen, een tikje fris en verkwikkend

Plet 4 kersen en meng de kersen met rode limonadesiroop (de smaak mag je zelf bepalen). Doe hierbij één glas wijn van het druivenras merlot en doe hierbij een scheutje whiskey. Even laten koelen in de koelkast en serveer het met een schijfje citroen.


4. Een lekkere wijn met de kerstdagen is wijn met jam

Een van mijn favorieten. Lekker makkelijk en oh zo lekker. Neem één lepel kersen- of aardbeienjam en meng het met wat citroensap. Doe hier een scheutje wodka bij en vul het aan met prosecco. Neem voor de kinderen de kinderchampagne of gewoon een stille alcoholvrije wijn, dan kunnen ze ook meedoen.

Zoals je kunt lezen is het helemaal niet moeilijk. Je kan de drankjes in longdrinkglazen serveren, maar als je het wat luxer wilt doen, neem dan een brede champagneglazen, de zogenaamde coupe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *